“PARAYI HALK İÇİN HARCAYIN”

CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Güven, Kanal İstanbul için ilk ihaleyi yapan hükümete yüklendi. Güven, Kanal İstanbul’a ayrılan paranın halk için harcanması gerektiğini dile getirdi.

GÜNDEM 28.03.2020 13:00:00 0
“PARAYI HALK İÇİN HARCAYIN”

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla ülkemizde ve Dünyada yayılmaya devam eden koronavirüsü gündemdeki yerini korurken, hükümetle muhalefet arasında Kanal İstanbul gerilimi tırmanmaya başladı. Hükümet, Kanal İstanbul'un etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyon projeleri için önceki gün ihale gerçekleştirildi. Yaşanan gelişmelerin ardından muhalefet kanadından Kanal İstanbul'a karşıt sesler yükseldi. Ülkenin ve dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, zorlu süreçte Kanal İstanbul’la ilgili atılan adımlara karşı çıktı.

 

“KANAL İSTANBUL’U İSTEMİYORUZ”

 

Kanal İstanbul’a sürecin başından bu yana karşı çıktıklarına vurgu yapan CHP İlçe Başkanı Güven, “Biz Kanal İstanbul’u istemiyoruz. Millet can derdindeyken, birilerinin bugün Kanal İstanbul derdinde olması akıl alır gibi değil. 26 Mart 2020 bütçesinden Kanal İstanbul’a ayrılan para, 8 milyar TL. Bu parayla; 6 buçuk milyon işsiz yurttaşımıza maaş verilebilir. 80 milyon adet COVİD-19 tanı testi alınabilir. Yine bu parayla 15 milyon ailenin doğalgaz, elektrik ve su parası ödenebilir. 8 milyar TL ile 100 adet 200 yataklı hastane yapılabilir. 8 milyon aileye bin lira sosyal yardım yapılabilir” dedi.

 

“BU PARA HALK İÇİN HARCANMALI”

 

Kanal İstanbul’a ayrılan paranın halk için harcanması gerektiğine değinen Güven, “Kaynaklarımızı hala Kanal İstanbul gibi, bize göre gereksiz projelere harcamak yerine, halkımız için harcanmalı. Bu süreçte ülkemizde ve dünyada korona krizi varken, hükümet Kanal İstanbul derdine düştü. Halkımızı çok seviyorsanız bu paraları halk için harcayın. Bu paraya, hastaneler, okullar, bilim merkezleri yapın” şeklinde konuştu.