TERZİ’DEN KINAMA

MHP İlçe Başkanı Terzi, sosyal medya üzerinden imamlara yapılan siber saldırıları sert bir şekilde kınadı.

GÜNDEM 28.03.2020 12:59:38 0
TERZİ’DEN KINAMA

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, koronavirüs (KOVİD-19) salgını nedeniyle ülke olarak zorlu bir süreçten geçtiğimizi söyledi. Gazipaşa halkına evde kal çağrısı yapan MHP İlçe Başkanı Terzi, son günlerde sosyal medya üzerinden imamlara yönelik siber saldırı yapıldığını kaydetti. Başkan Terzi, imamları hedef alanları şiddetle kınadığını söyledi.

 

MHP İlçe Başkanı Terzi, ülkemizde ve dünyada devam eden koronavirüs salgınının, hız kesmeden bütün dünyayı sardığını, gün geçtikçe virüsün ulaştığı ve etkilediği insan sayısının hızla çoğaldığını dile getirdi.  Başkan Terzi,  “Öncelikle ülkemizde bu salgın neticesinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Halen tedavi süreci devam etmekte olan hastalarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

 

‘DOĞUMDAN ÖLÜME İMAMLAR HAYATIMIZDA’

 

Sosyal medya hesapları üzerinden imamlara yapılan siber saldırıyı kınayan MHP İlçe Başkanı Terzi, “Bütün dileklerimizi Allah’tan beklerken ve yaşadığımız zorlu süreçlerin ve her şeyden evvel dünyanın fâniliğine iman etmişken, son günlerde sosyal medya hesapları üzerinden imamlar üzerine yapılan siber saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu tarz saldırılar, imamlarımız nezdinde İslam Dini’ne yapılan bir saldırıdır. Unutulmamalı ki, imamlar bir insanın doğumundan ölümüne kadar geçirdiği sürecin tamamında vardır. İnsan ömrünün hayatındaki dönüm noktaları olan doğum, evlenme ve ölüm süreci,  kulağımıza ezan okuma eylemiyle başlar, imam nikâhı ile devam eder ve cenaze namazıyla son bulur. Bu organizasyon şeması, toplumdaki bütün bireyler için yaşanan doğal bir olgudur ki, ister inansın ister inanmasın bütün bireyleri etkileyen bir yaşantıdır. İmamlarımız da bu süreçlerin hepsinde başrolde olan insanlardır. ‘150.000 imamın bir doktor etmediğini gördük!’  gibi içi boş ve mesnetsiz sözlerin, toplumu derinden yaralayan ve KOVİD -19’dan daha tehlikeli olan, fitne virüsünü ortaya saçtığını ve birlik olunması gereken günlerde, ayrışmaya sevk eden talihsiz ifadeler olduğunu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 

‘KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYELİM’

 

‘Dinimize ve din adamlarımıza sahip çıkmalıyız’ diyen Terzi, “Bugün dünyanın önemli ekonomilerinden birine sahip olan Çin’in Wuhan kentinden yayılan virüs, kendini dünyanın süper gücü olarak gösteren Amerika’yı, enerji sistemleriyle bütün dünyaya kafa tutan İran’ı, Avrupa Birliği’nin lideri Almanya’yı, Avrupa’nın sayılı ekonomilerinden birine sahip olan İtalya’yı… Etkisi altına almış ve insanlar hayatta kalma mücadelesi verirken, acaba hiç birisi din adamlarına saldırmış mıdır? Biz de öncesinde olmadığı kadar, dinimize ve din adamlarımıza sahip çıkmalı, hiç kimseyi ötekileştirmemeliyiz. Toplumun bir arada tutulmasını ve manevi değerlerimizi, çocukluk yaşlarından itibaren bizlere öğreten, topluma toplum olma bilincini her hafta hutbeden okuyan insanlara, böyle saldırıların bir daha olmamasını temenni ediyorum” dedi.

 

Sağlık çalışanlarına gösterdikleri fedakarlıktan dolayı teşekkür eden İlçe Başkanı Terzi, “Dünyada insanları yaptıkları işe göre sınıflandırmak ve birinin diğerine üstünlüğünü rakamsal ifadelerle beyan etmek, cahilliktir. O zaman sen kime göre üstünsün, diğeri neye göre aşağıda? Elbette içinde bulunduğumuz dönemde sağlık çalışanlarımız açısından oldukça önemli ve hassas bir süreçten geçiyoruz. Yapmış oldukları fedakârlıkların ve almış oldukları risklerin de farkındayız. Allah hepsinden razı olsun, Rabbim yardımcıları olsun. Hepsini canı gönülden alkışlıyorum.  Herkes, toplum içerisinde yapmış olduğu işin gereklerini yerine getirdiği ölçüde önemli ve kıymetlidir. Kimse imamlarımızı, doktorlarımızı, öğretmenlerimizi, mimarlarımızı… Diğerine göre üstün olduğunu beyan eden ifadeler kullanarak,  toplumu ayrıştırmaya çalışmasın. Provokatörlere, salgınlara, virüslere rağmen, bu millet, millet olma bilinciyle bütün badirelerin üstesinden gelecektir inşallah… Bütün hemşerilerimi saygı ve sevgi ile selamlıyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum… Evde Kal Gazipaşa!” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27