TARIM’DAN KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Gazipaşa Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs (KOVİD-19) salgını nedeniyle gerekli önlemleri aldı. Gazipaşa Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, eğitim ve denetim seferberliği kapsamında manavlara şerit çektirerek, vatanda

GÜNCEL 28.03.2020 12:57:35 0
TARIM’DAN KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

GAZİPAŞA Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda işletmelerine koronavirüsten korunmak için gerekli olan 10 kural hakkında bilgi verdi. Tarım Müdürlüğü ekipleri, “Personelin sağlığına dikkat edilmeli, hasta personel çalıştırılmamalıdır. (öksürük, ateş, nefes darlığı koronavirüs belirtisidir) Ulaşımı kolay olan yerlere dezenfektan koyulmalı, kullanılmayan boş kasa ve ambalaj materyallerini işletmeden uzaklaştırılmalıdır, çöpler düzenli olarak işletmeden uzaklaştırılmalıdır, ekipmanların temizliğine dikkat edilmeli, toplu tüketim yerlerinde hijyene dikkat edilmeli, işletme yüzeylerinin temizliğine dikkat edilmeli, ambalajsız gıdaların satışında hijyen kurallarına dikkat edilmeli, eller sık sık yıkanmalı ve personelin koruyucu kıyafet kullanması sağlanmalı, işletmeler sık sık havalandırılmalı” şeklinde uyarılar yapıldı.

 

AMBALAJSIZ EKMEK SATIŞI YASAK

 

Ekmek ve ekmek çeşitlerinin 3 şekilde satışa sunulabileceğini söyleyen ekipler, “Hazır ambalajlı olarak, gıda ile teması uygun ambalaj malzemesi içerisinde, ambalaj malzemesine konulacak ürünler; tüketicinin ulaşmasının engellendiği hijyen tedbirleri alınmış dolap ve tezgahlarda, görevliler tarafından uygun bir ambalaj malzemesine konulacak. Pazar ve manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda ambalajlı ve ambalajsız ekmek satışı yasaktır” dediler.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27