Tarih: 28.03.2020 12:57

TARIM’DAN KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda işletmelerine koronavirüsten korunmak için gerekli olan 10 kural hakkında bilgi verdi. Tarım Müdürlüğü ekipleri, “Personelin sağlığına dikkat edilmeli, hasta personel çalıştırılmamalıdır. (öksürük, ateş, nefes darlığı koronavirüs belirtisidir) Ulaşımı kolay olan yerlere dezenfektan koyulmalı, kullanılmayan boş kasa ve ambalaj materyallerini işletmeden uzaklaştırılmalıdır, çöpler düzenli olarak işletmeden uzaklaştırılmalıdır, ekipmanların temizliğine dikkat edilmeli, toplu tüketim yerlerinde hijyene dikkat edilmeli, işletme yüzeylerinin temizliğine dikkat edilmeli, ambalajsız gıdaların satışında hijyen kurallarına dikkat edilmeli, eller sık sık yıkanmalı ve personelin koruyucu kıyafet kullanması sağlanmalı, işletmeler sık sık havalandırılmalı” şeklinde uyarılar yapıldı.

 

AMBALAJSIZ EKMEK SATIŞI YASAK

 

Ekmek ve ekmek çeşitlerinin 3 şekilde satışa sunulabileceğini söyleyen ekipler, “Hazır ambalajlı olarak, gıda ile teması uygun ambalaj malzemesi içerisinde, ambalaj malzemesine konulacak ürünler; tüketicinin ulaşmasının engellendiği hijyen tedbirleri alınmış dolap ve tezgahlarda, görevliler tarafından uygun bir ambalaj malzemesine konulacak. Pazar ve manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda ambalajlı ve ambalajsız ekmek satışı yasaktır” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —