ESNAFIN YANDAYIZ MESAJI

Çin’de ortaya çıkan ve ülkemizde de etkisini gösteren koronavirüsü salgınıyla birlikte alınan önlemler kapsamında esnafın sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Şahin, esnafın yanındayız mesajı verdi.

GÜNDEM 27.03.2020 13:01:25 0
ESNAFIN YANDAYIZ MESAJI

GAZİPAŞA Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Şahin, koronavirüsü virüsü nedeniyle dükkanları geçici süreliğine kapanan esnafların, taksicilerin, minibüsçülerin ve kamyoncuların sıkıntıya girdiğini belirterek, “Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı olarak mağdur esnafımıza elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi. Gazipaşa Esnaf ve sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin, Halk Bankası ve hazine destekli kredileri esnaflara vermeye devam ettiğini dile getiren Şahin, kredi borcu olan esnaflara da erteleme müjdesi verdi.

 

ESNAFLAR ZOR DURUMDA

 

Yaptığı basın açıklamasına, sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başlayan Başkan Şahin, “Gazipaşa’mızın değerli esnafları, hepimizin de bildiği üzere Dünyayı saran COVID-19 (Koronavirüsü) ülkemizi de etkisi altına almıştır. Bu konuda başta Sağlık Bakanımız olmak üzere sağlık çalışanlarımıza özverili çalışmalarından dolayı Türk milleti ve esnaflarımız adına çok teşekkür ediyor ve onları canı gönülden alkışlıyoruz.  Değerli esnaflarımız, biliyoruz bu günlerde neredeyse tüm esnafımız dükkanlarını kapattı. Gıda satan esnaflarımız az da olsa ticaretini sürdürürken birçok esnafımız zor durumda kalmış, kirasını bile ödeyemez duruma düşmüştür. Taşımalı eğitimde çalışan 100’ün üzerinde minibüsçü esnafımız zor duruma düşmüş borcunu ödeyemez durumdadır. Sokaklar boşaldı taksici esnafımız evine ekmek götüremez durumdadır. Yolcu taşımacılığı yapan esnafımız İçişleri Bakanlığı koronavirüsü tedbirleri genelgesi ile 20 kişilik aracın 10 kişi ile sefer yapılacağından esnafımız mazot parasını bile alamamaktadır” dedi.

 

“GEREKLİ DESTEKLERİN YAPILMASINI BEKLİYORUZ”

 

Başkan Şahin, “Ayrıca yiyeceğimiz ekmekten içtiğimiz suya kadar nakliyeci esnafımız tarafından taşınmakta; ilçemiz sebze ve meyve üretimi ile geçimini sağlayan bir ilçe olduğu için üretilen sebze ve meyveyi ülkemizin her yerine ulaştırmak için canı pahasına çalışan kamyoncu esnafımız bizlerden daha fazla risk altındadır. Diğer taraftan kahveci, lokantacı, berber, bayan kuaför, yani hemen hemen bütün esnafımız mağdur olmuş ve ucu görünmeyen bir durumla karşı karşıyayız. Bu belirsiz durumda devletimizden esnafımıza gereken desteklerin yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

ERTELEME MÜJDESİ

 

Kooperatif üzerinden Halk Bankası’nın verdiği kredilerin devam ettiğini söyleyen Kooperatif Başkanı Mustafa Şahin, borcu olan esnafa da erteleme müjdesi verdi. “Gazipaşa Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi olarak Halk Bankasından hazine destekli vermiş olduğumuz kredileri esnafımıza vermeye devam ediyoruz” diyen Şahin, “25 Mart 2020 tarih ve tarih ve 31079 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre yaşanan salgın nedeniyle işleri ve işletmesi zarar gören esnafların Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Kefaletiyle veya doğrudan Halk Bankasından 31 MART 2020 ve öncesi tarihlerde kullandıkları kredilerin 1 Nisan-30 Haziran 2020 tarihleri arasında vadesi dolacak olan taksitleri 3 ay süre ile faizsiz olarak ertelenecek ve bu doğrultuda kalan tüm taksitleri de üç aya süreyle ötelenecektir.  Gelişmelerden siz değerli esnafımızı haberdar edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

BORCU OLAN ESNAFA KREDİ YOK

 

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, “Ayrıca Halk Bankası Müdürü ile yapmış olduğumuz görüşme sonucunda Esnaf Kefalete borcu olmayan esnafımıza düşük faizli 25 bin TL kredi verileceği ancak bankaya borcu olan esnafın yararlanamayacağını öğrendik. Gazipaşa’nın değerli esnafları bu zor günlerde geçecek sizlerden sabır ve metanetle alınan kurallara ve tedbirler uyarak inşallah en kısa zamanda hayat normale dönecektir. Bu zor günlerde çiftçimizin de işi de bozuldu ihracat durdu yetiştirdiğimiz mal para etmiyor. Çiftçimize de bu zor günlerde devletimizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

 

“ESNAFIMIZA ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”

 

Zor durumda olan esnafa destek sözü veren Şahin, “Değerli Gazipaşa halkı ve Gazipaşa’mızın tüm esnafları, bu kötü günleri bütün kurallara uyarak atlatalım çok mecburi olmadığı sürece evden çıkmayalım 3 hafta çabuk geçer kurallara uyalım evde kalalım. Ayrıca minibüsçü ve taksici esnaflarımız, araçlarınızı sık sık dezenfekte ederek önce kendinizi sonra da araçlarınıza binen müşterilerini koruyun. Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı olarak mağdur esnafımıza elimizden gelen desteği vereceğiz. Saygılarımızla” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27