'ELEKTRİK KESİNTİLERİ OLMASIN'

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, elektrik faturasını ödeyemeyen esnaf ve vatandaşların elektriklerinin kesildiğini belirterek, “Yurttaşımızın faturalarında indirim yapılmasını bırakın, bir de elektrik faturasını ödeyemeyen yurtt

GÜNDEM 26.03.2020 12:52:16 0

DÜNYA genelinde olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs vakalarının görülmesi üzerine Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından çeşitli önlemler alındı. Koronavirüsün yayılmasının engellenmesi için ülke genelinde eğitime ara verilirken, alınan tedbirler kapsamında birçok iş yeri geçici olarak kepenk kaptı. Açık olan iş yerleri ise müşteri yokluğundan şikayet ediyor. Siftah yapmadan gün sonunu getirdiğini ifade eden esnaflar ise elektrik faturası borçları nedeniyle kesilen elektriklerinin sıkıntısı yaşıyor. Konuyla ilgili Antalya’nın birçok ilçesinden şikayet geldiğini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, yaşadığımız zor süreçte elektrik faturasını ödeyemeyen yurttaşların elektriğinin kesildiğini dile getirdi.

 

“ELEKTRİK KESİNTİLERİ ARTMAKTADIR”

 

Hükümetin 'görmedim, duymadım, bilmiyorum' tarzındaki söylemlerini doğru bulmadığını ifade eden Zeybek, “Ülkemizde korona virüse dair alınan önlemler her geçen gün artarken, kepenk kapatan esnaf, üretim yapamayan çiftçi, ek iş yaparak geçinmeye çalışan emekli bu zor sürece karşı direnmeye devam etmektedir. Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı başta olmak üzere tüm yetkililer halkın evinde kalması yönünde demeçler verdi.  Yurttaşımızın faturalarında indirim yapılmasını bırakın, bir de elektrik faturasını ödeyemeyen yurttaşların elektriğinin kesilmesini, en temel ihtiyaçlarını karşılayamayanlara karşı 'görmedim, duymadım, bilmiyorum' tarzındaki yaklaşımı doğru bulmadığımı tüm kamuoyuna iletmek isterim” dedi.

 

“ENERJİ BAKANINI GÖREVE DAVET EDİYORUM”

 

Yaşananlara karşı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nı göreve davet eden Milletvekili Zeybek, “Antalya’da, Kaş başta olmak üzere; Gazipaşa, Alanya, Kemer ve Manavgat birçok ilçelerimizden bu konuya dair telefonlar almaktayız. Kaş ilçemizin en büyük geliri turizm ve tarımdır. Korona virüs salgınından dolayı otellerimiz kapalı, bununla birlikte esnafımız ve turizm işçimiz çalışamamaktadır. Serasının elektriği kesik olan çiftçi çaresizdir. Belediyelerimiz su faturalarını ödeyemeyen yurttaşlarımıza yardımcı olurken, elektrik faturalarına dair neden hiçbir çalışma yapılmamaktadır? Evini ısıtamayan, suyunu ısıtıp temizlenemeyen yurttaşlarımızın hasta olmasından kim sorumlu olacaktır? AKP iktidarının bu soruna müdahale edip başta Kaş ilçemiz olmak üzere tüm ülkemizdeki yurttaşlarımızın elektrik kesintilerini iptal edip, fatura ödemelerine yardımcı olmasını temenni ediyorum. Kendi OHAL’ini yaratmak elektriğini kesmek değildir! Enerji bakanını göreve davet ediyorum” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27