Tarih: 23.03.2020 15:46

'BELEDİYEYE YAKIŞMADI'

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta yapılan işçi alımı, tartışmaları beraberinde getirdi. Belediye; Selinus İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bünyesinde çalıştırmak için 31 kişinin işe alınacağını duyurmuştu. Belediyenin iş ilanına 102 kişi başvuruda bulundu. Başvuru yapan kişiler için 11 Mart’ta belediyede mülakat yapıldı. Sonuçlar, komisyon tarafından değerlendirildikten sonra, posta yolu ile başvuru sahiplerine tebliğ edildi. Belediyeye inşaat teknikeri kontenjanından başvuru yapan Fatma Şahin de mülakata alınan adaylar arasındaydı. Kendisine tebliğ edilen yazıyı okuduğu zaman şoke olduğunu dile getiren Fatma Şahin, iddiaya göre eksik evrakı olmamasına rağmen, eksik evrakı olduğu gerekçesiyle işe alınmadı.

 

“HİÇBİR ŞEKİLDE EKSİK EVRAKIM YOK”

 

Belediye tarafından gönderilen tebligatta yazan gerekçenin kendisini kırdığını dile getiren Fatma Şahin, “Gazipaşa Belediyesi tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan iş ilanına başvuru yaptım. Belediye tarafından şahsıma gönderilen tebligat beni şoke ettiği için buradayım. Yaptığım iş başvurusu sonrası 11 Mart’ta belediyede mülakata alındık. Mülakat sonucu perşembe günü bize geldi. Bize tebliğ edilen kağıtta eksik evrak nedeniyle işe alınmadığım yazıyordu. Ben bunu okuduğum zaman şoke oldum. Belediyede bu işler bu şekilde mi işliyor? Bilmiyorum. Çocuk kandırırcasına şaka gibi bir gerekçe göstermişler. Başvuru dosyamda hiçbir şekilde eksik evrakım olmadığı halde, eksik evrakım olduğu gerekçesiyle işe alınmadım. Ayrıca bir ya da iki gün sonra gelmesi gereken mülakat sonuçları bize 8 gün sonra iletildi” dedi.

 

“BİZ SONUÇ BEKLERKEN ONLAR İŞE BAŞLAMIŞ”

 

“Mülakat sonuçları geç kalınca geçtiğimiz hafta içi belediyeyi aradım” diyen Şahin, “Telefonda konuştuğum kişi, işe alınanların pazartesi günü işe başladığını söyledi. Belediye tarafından yapılan davranış hem benim açımdan hem de diğer işe alınmayan arkadaşlarımız açısından çok kırıcı oldu. Bu iş formaliteden başka bir şey değilmiş bunu anladık. Ben belediyenin evraklarımı açıp bana bir cevap vermesini istiyorum. Ben üniversite mezunuyum. Eşim eğitimci. Evrakları birlikte hazırladık ve bir tane eksik evrakım yok. Dosyamda bir tane eksik evrak çıkarsa onun çalındığını yok edildiğini düşünürüm. O kadar kendimden eminim” diye konuştu.

 

“EVRAK EKSİKSE MÜLAKATA NEDEN ALDINIZ?”

 

“Evrak eksikse mülakata neden aldınız?” diyerek komisyonda bulunan yetkililere soru soran Şahin, “Mülakatım gayet iyi geçti. Niye böyle formalite oluyor bu işler? İnsanların neden duygu ve düşünceleriyle oynuyorlar? Ben bunu öğrenmek istiyorum. Cevap verirseler çok memnun olurum” ifadelerini kullandı.

 

“BELEDİYEYE GÜVENMEK İSTİYORUZ”

 

Eksik evrak konusunda yetkililere seslenen Şahin, “Benim hiçbir evrakım eksik değil. Çağırsınlar beni belediyeye, dosyayı kontrol edelim. Ben belediyeye güvenmek istiyorum. Her birey, belediyesine güvenmek ister. Bize bir hak doğdu. Bizde iş başvurusu yaptık. Keşke geçerli bir sebep yazsalardı. O zaman sesimi dahi çıkarmazdım. Benim işe alınmadığım zoruma gitmiyor. Bana gönderdikleri evrakta yazan eksik evrak konusunu zoruma gitti. Çocuk değiliz. Evraklarımı tam olarak teslim ettim. Evraklarım eksikse neden beni mülakata aldınız. Orada kontrol ettiler. Eksik evrak varsa mülakata almayacaktınız. Belediyenin gönderdiği açıklama çok kırıcı oldu. Bu durum Gazipaşa Belediyesi’ne hiç yakışmadı” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —