Tarih: 20.03.2020 12:22

ESNAFA ERTELEME DESTEĞİ

Facebook Twitter Linked-in

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'ndeki Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı'nın ardından ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketini açıkladı. 100 milyar liralık paketi içeren 19 maddelik tedbirler arasında kredi ertelemeleri, stok finansmanı desteği, SGK primi de yer aldı.  ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketinde koronovirüs salgınından ekonomik olarak en çok etkilenen kesimlerin başında gelen esnaf da payını aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu dönemde işlerinin olumsuz etkilendiğini beyan ederek talepte bulunan esnaf ve sanatkârların Halkbank’a olan kredi borçlarının, Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemelerinin 3 ay süreyle ve faizsiz olarak erteleneceğini açıkladı.

 

961 ESNAFIN BANKAYA BORCU VAR

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından kredi borcu olan esnaf rahat bir nefes aldı. Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne kayıtlı olan bin 289 esnaftan 961’inin bankaya toplam 97 milyon kredi borcu bulunuyor.  Salgın dolayısıyla işleri olumsuz etkilenen esnafın talepte bulunması halinde Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemeleri 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek.

ŞAHİN NET KONUŞMADI

 

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketinin açıklanmasının ardından bankadan genelgenin gelmesini beklediklerini söyledi.  Şahin, “Halk Bankası Genel Müdürlüğü tarafından Gazipaşa Şubesi’ne son durumun şartlarıyla birlikte gönderilmesini bekliyoruz. Bankaya genelge gelmeden bir şey söylememiz doğru olmaz. Genelge bankaya geldikten sonra bizde durumu esnafa aktaracağız. Mecburen genelgenin gelmesini bekleyeceğiz. Bizde aracıyız” dedi.

 

“SÜRECİ HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIMIZA İNANIYORUM”

 

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, “Kooperatifimize kayıtlı bin 289 faal üyemizden 961’inin bankaya toplam 97 milyon borcu var.  Destek paketi hayata geçtiğinde esnafımız rahat bir nefes alacaktır. Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağımıza inanıyorum” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —