14 GÜN KURALINI İHLAL EDENLERİ ŞİKAYET EDİN

Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, yurt dışından ve umre ziyaretinden dönen vatandaşların 14 günlük gözlem ve izleme kuralına uyması gerektiğini belirterek, “Kurala uyamayanları sağlık kuruluşlarına ve kolluk kuvvetl

GÜNDEM 20.03.2020 12:20:05 0
14 GÜN KURALINI İHLAL   EDENLERİ ŞİKAYET EDİN

ÜLKE genelinde olduğu gibi Gazipaşa’da da Korona virüsü salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında yurt dışından ve umre ziyaretinden dönen vatandaşların 14 günlük gözlem ve izleme kuralına uyması gerekiyor. Kurala uymayanlara idari para cezası ve 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilecek. Ev karantinası adı verilen 14 günlük gözlem ve izleme kuralına uyulması gerektiğine dikkat çeken Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, kurala uymayanların idari para cezası ve 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağına dile getirdi. Yurt dışından gelen vatandaşların ülkeye taahhütle alındığını söyleyen Çelik, “14 gün kuralına uymayanlar taahhüt ihlali nedeniyle cezalandırılacak” dedi.

 

“KURULA UYMAYANI İHBAR EDİN”

 

Yurt dışından ve umre ziyaretinden gelen vatandaşlara “kesinlikle dışarı çıkmayın” uyarısında bulunan Dr. Eşşe Çelik, “Yurt dışından gelen vatandaşlar, 14 gün dışarı çıkmama taahhüdüne uyacaklarını beyan ettikleri için yurda alınıyorlar. Zaten taahhüde uymayacaklarını belirtseler yurt dışından ülkeye alınmazlar. Hiçbir şekilde evden dışarı çıkılmayacak. Bu kişilerin dışarı çıktıkları tespit edilirse kolluk kuvvetleriyle gidilip direkt nezarethaneye atılabilirler. Mahkeme, 2 ayla bir yıl arasında hapis cezası verebilir. Bu kurala uymayan kişiler olursa, sağlık kuruluşuna ve kolluk kuvvetlerine ihbar edilmesi gerekiyor” dedi.

 

EVDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

 

Ev karantinası altında bulunan kişilerin de ev içinde uyması gereken kurallar olduğuna dikkat çeken Dr. Eşşe Çelik, “Yurt dışından ve umre ziyaretinden gelen vatandaşlarımız evde diğer alile bireyleriyle yakınlaşmaması lazım. Aynı şekilde yaşadığı evde kendi odasında kalması gerekiyor. Ortak kullanım alanları yani banyo ve tuvalet kullanılacaksa eldiven ve maske takılması lazım. Banyo ve tuvalet kullanıldıktan sonra iyi bir şekilde temizlenmeli. Havlu, tabak, kaşık ve buna benzer eşyalar kesinlikle ortak kullanılmamalı. Bu kurallar hayati önem taşıyor. Koronavirüsü salgınını hep birlikte mücadele ederek yeneceğiz” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27