MART KAPIDAN BAKTIRDI

Mart ayında, Gazipaşa’nın çeşitli mahallelerinde dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ atasözünü hatırlattı.

GÜNCEL 20.03.2020 12:19:14 0
MART KAPIDAN BAKTIRDI

GAZİPAŞA’DA son günlerde yaşanan ve yaz günlerini aratmayan sıcak havaların ardından Mart ayının ortasında kar yağması vatandaşları şaşırttı. Tüm Türkiye'de etkisini gösteren sıcak havalar, yurdun belirli kesimlerinde yerini kar yağışı ve soğuk havaya bıraktı. Gazipaşa’nın yüksek kesimlerinde yer alan mahallelerinde dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ atasözünü hatırlattı. Doğanca, Çörüş, Çakmak, Esenpınar gibi yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlar, baharı beklerken kar yağışına şahitlik ettiklerini söyledi. Bazı bölgelerde ise denize yakın yerlere bile kar yağması şaşkınlığa neden oldu. Öte yandan Gazipaşa’nın Koru ve Bakılar mahallelerine de kar yağdığı görüldü.

 

MART AYINDA KAR SÜPRİZİ

 

Doğanca Mahallesi’nde yaşayan Güler Kaptanoğlu, kar sürpriziyle karşılaştıklarını belirterek, “Yıllar sonra ilk defa Mart ayının ortasında Doğanca’ya kar yağdı. Bahar geldi diye açan çiçekler, çiçeklerde gezen böcekler neye uğradığını şaşırdı. Hala soğuk, fırtına devam ediyor. Mart kapıdan baktırdı vesselam” dedi. Meteorolojiden alınan bilgilere göre Gazipaşa şehir merkezinde gün içinde beklenen en yüksek hava sıcaklığı ise bugün 17 derece olacak. İlerleyen günlerde ise hava sıcaklıklarının 21 dereceye kadar yükseleceği belirtildi.