FIRTINA ÜRETİCİYİ VURDU

Şiddetli fırtınanın etkili olduğu Gazipaşa’da yine en büyük zararı çiftçiler gördü. Hasarları yerinde inceleyen Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Çiftçilerimizin ne zorluklarla üretim yaptıkları ortada. Çiftçilerimiz fide, to

GÜNCEL 18.03.2020 12:10:54 0
FIRTINA ÜRETİCİYİ VURDU

GAZİPAŞA’DA, pazartesi günü akşam saatlerinde başlayan ve dün gün boyu devam eden şiddetli fırtına çiftçiyi vurdu. İlçede üretim yapan çiftçileri olumsuz yönde etkileyen fırtına, Aydıncık Mahallesi’nde bulunan bir serayı yıktı. İlçe genelinde etkisini hissettiren fırtına nedeniyle çok sayıda plastik ve cam sera zarar gördü. Yaşanan fırtına felaketiyle birlikte, sahaya inen Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Aydıncık ve Beyobası mahallelerine gidip üreticiye geçmiş olsun dileklerini iletti. Çelik, çiftçilerin zararları hakkında bilgi alıp yetkili mercilere bildireceğini söyledi.

 

ÜRETİCİLER ÇARESİZLİĞE İÇİNDE

 

Beyobası ve Aydıncık mahallelerinde meydana gelen hasarı yerinde inceleyen Çelik, “Üreticilerimiz, ilk sezon meydana gelen selden dolayı zarar görmüş olup ikinci sezonunda fırtınadan dolayı oldukça büyük zarar görerek çıkmaza girmişlerdir. Çiftçilerimiz bu koşullarda bir kazanç elde edemezken fide, tohum ve gübre alamaz duruma gelmişlerdir. Cam seraların kırılmış olması ve içlerinde bulunan sebzelerin zarar görmesi üreticilerimizi çaresizliğe düşürmüştür. Ziraat odası başkanı olarak çiftçilerimize büyük geçmiş olsun dileklerimi sunar bu konuda yetkililerimizden destek beklemekteyiz. Ayrıca TARSİM sigortasının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz” dedi.

 

ÜRETİCİ GİDERİNİ KARŞILAYAMIYOR

 

Piyasada ürünlerin pahalı olduğu fikrinin hakim olduğunu ve buna katılmadığını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Piyasada ve tüketicilerimizin zihninde ürünlerin pahalı olduğu fikri var. Ben buna katılmıyorum. Çiftçilerimizin ne zorluklarla üretim yaptıkları ortada. Yakında zamanda sel ve fırtına vuran çiftçilerimizin ne şartlar altında üretim yaptıklarını vatandaşlarımızın görmesini istiyoruz. Ürünler pahalı gelebilir ancak bu şekilde üreticilerimizin giderini bile karşılamıyor. Onların pahalı dedikleri fiyatlara üreticiler fide, tohum ve gübre bile alamıyor” şeklinde konuştu.