HORTUM YIKTI GEÇTİ

Gazipaşa’da etkili olan fırtına ve sağanak yağışla birlikte Selinus Sahili’nde hortum oluştu. Sahilde oluşan hortum belediyeye ait büfede hasara neden oldu.

GÜNCEL 18.03.2020 12:06:39 0
HORTUM YIKTI GEÇTİ

GAZİPAŞA’DA son günlerde yaşanan ve yaz aylarını aratmayan havaların ardından Mart ayının ortasında etkili olan şiddetli fırtına ve yağış hayatı felç etti. Gazipaşa’da bir süredir etkili olan sıcak havalar, yerini fırtına ve yağmura bıraktı. İlçede önceki akşam saatlerinde başlayan fırtına ve yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Mart ayının ortasında bu havaya uyanan vatandaşlar, zorunlu bir işleri olmadıkça evlerden çıkmamayı tercih etti.

 

KIRSAL BEYAZA BÜRÜNDÜ

 

Gazipaşa’nın kırsal mahalleleri beyaza büründü. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı toprağın üstünü adeta beyaz bir örtü gibi kapatırken, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Güne karlı sabah manzarasıyla uyanan vatandaşlar, manzaranın tadını çıkardı. Birçok kişi de kar yağışını fotoğraflayıp sosyal medya hesabından paylaştı.

 

 HORTUM YIKTI GEÇTİ

 

Selinus Sahili açıklarında oluşan hortum sahil kenarındaki Gazipaşa Belediyesi’ne ait Halk Büfe’de hasara neden oldu. Gazipaşa’da dün sabah 08.30 sıralarında etkili olan sağanakla birlikte Selinus Sahili açıklarında deniz üzerinde hortum oluştu. Sahile doğru ilerleyen hortum Halk Büfe’de zarara neden oldu.  Hortum Halk Büfe’nin önünde bulunan kamelyaların çatılarını uçurdu, sandalye ve masaları metrelerce savurdu. Hortum maddi hasara neden olurken, herhangi bir can kaybının yaşanmamış olması yüreklere su serpti.

 

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

 

Gazipaşa’da etkili olan fırtına nedeniyle tarım alanlarında hasar oluştu. Sera örtüleri fırtına nedeniyle yırtıldı, ağaçlar yerinden söküldü. Gazipaşa Havalimanı’nda İstanbul’a yapılacak uçuşlar fırtına nedeniyle iptal edildi.