AKAYDIN’DAN 18 AÇIKLAMASI

Gazipaşa’da yaşanan 18 uygulaması tartışması hakkında konuşan CHP’li Akaydın, kararın halk tarafından belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, turizm için referandum önerisinde bulundu. Akaydın ayrıca, “CHP’li bir belediyenin kamunun

GÜNDEM 14.03.2020 12:25:31 0
AKAYDIN’DAN 18 AÇIKLAMASI

CUMHURİYET Halk Partisi(CHP) 25 ve 26. Dönem Milletvekillerinden ve 2009-2014 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış Mustafa Akaydın, Gazipaşa’yı ziyaret etti. Akaydın, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven ve yönetimi tarafından karşılandı. Dün saat 11.00’de CHP Gazipaşa İlçe Örgütü’nde partililerle bir araya gelen Akaydın, geçtiğimiz aylarda ilçe başkanı seçilen Ömer Güven ile yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti. Konuşmasına koronavirüsüyle başlayan Akaydın, “Koronavirüsü şu anda ülke ve dünya gündeminde. Tedbir almakta fayda var. Tokalaşma alışkanlığımızı bir süre bırakmamız lazım. Ben bir tıp doktoru olarak, bu üzücü durumun 1 ay kadar sonra dünya genelinde inişe geçeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 “BATI ANTALYA’DA SORUNLAR VAR”

 

Gazipaşa’da tartışılan 18 uygulamaları hakkında da konuşan Mustafa Akaydın, “Öncelikle genel anlamıyla şunu belirtmek isterim; sahiller kamunun malıdır. Özellikle kıyı kenar çizgisinden 100 metre içeriye kadar olan bölüm halkın malıdır. Türkiye’de bu maalesef uygulanmıyor. Büyük oteller tarafından sahillerimiz kapatılmış durumda ve halk o 100 metrelik yeri de kullanamıyor. Devlet de çaresizlik içinde ecri misil diye bir şey koymuş. O sahil işgallerinden 3 kuruş 5 kuruş alarak bu işi geçiştiriyor. Antalya’nın özellikle batısında bu konuda çok ciddi sorunlar var. Halkın denize yürüyerek gideceği neredeyse 1 metre genişliğinde yol bile olmadığı için otelin önündeki plajı kullanmak istese bile mümkün olmuyor” dedi.

 

REFERANDUM ÖNERİSİ

 

Gazipaşa ile ilgili sorunu yakından biliyorum. Fazla yorum yapmak istemiyorum. Şu kadarını söyleyeyim, kim ne derse desin Turizm Bakanlığı’nın haklı veya haksız sahiller başta olmak üzere birçok yeri planlama yetkisi var. Belediyelerin imar planı yapma yetkileri özellikle Ak Parti zamanında ciddi ölçüde kısıtlandı. Bunun büyük çoğunluğunda rantını Turizm Bakanlığı yönetiyor. Tabi böyle olunca Antalya çok önemli bir rant kapısı haline geliyor. Şimdi Gazipaşa’da bir sorun var. Ne olursa olsun, halk ne istiyorsa ben onun yanında olmak isterim. Halkın ne istediğini çok da iyi bilmiyorum. Belki bu sorun, mini bir referandum ile çözülebilir. Gazipaşa çok büyük bir ilçe değil. Ama anladığım kadarıyla benim partimin içinde de farklı görüşler var.

 

“HALK NE İSTİYOR ŞU AN BİLİNMİYOR”

 

Belediye Başkanları düzeyinde, İlçe ve İl yönetimi düzeyinde farklı görüşler var. Böyle bir noktada konuşma yapmam etik olmaz. Ama olayı yakından takip ediyorum. Üstüme bir görev düşerse elimden geleni yaparım. Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanı benim çok sevdiğim ve benim CHP’ye kazandırdığım bir iş adamı arkadaştır. Onu aradım, ‘İşin içinden ben de çıkamıyorum. Bence referandum ile halka sorulmalı’ diyerek kendi görüşünü belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup bir belediyenin halkın zararına olan, istemeyeceği bir şeye onay vereceğini düşünmüyorum. Onun için dedim referandum yapılsın diye. Halk ne istiyor şu an bilinmiyor” dedi.

 

“İYİ PARTİ’NİN DURUMU PEK PARLAK GÖZÜKMÜYOR”

 

Konuşmasında ülke siyasetine de değinen Akaydın, Türkiye’de siyasetin çok hareketlendiğini belirterek, “Özellikle Ali Babacan’ın çıkışı AK Parti aleyhine bir tablo yarattı. Ahmet Davutoğlu bu tabloyu yaratamamış gibi gözüküyordu. Şu anda sağda şiddetli bir bölünme var. Solda henüz çok bir şey yok ama İYİ Partili arkadaşlarımız gücenmesinler, İYİ Parti’nin de durumu pek parlak gözükmüyor. Onların da parti içi sıkıntıları var. Bu sıkıntılar ilerde yaşanacak bir ittifakı etkileyebilir diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

“DÜŞÜNMÜYORUM”

CHP’li bir belediyenin kamunun zararına olacak bir çalışama yapacağını düşünüyor musunuz? Sorusuna net cevap veren Akaydın, “CHP’li bir belediyenin kamunun zararına olacak bir çalışama yapacağını düşünmüyorum” dedi.

 

“PARLAMENTER REJİM İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPIYORUZ”

 

Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Merkezi’nin sağ partilerle ittifak yapmasına değinen Akaydın, “Belki bu durumu kendi içinizde tartışıyorsunuzdur. Ama ben bu durumu son derece sağlıklı bir politika olarak görüyorum. Genel başkan diyor ki: 'Biz demokratik parlamenter rejim için iş birliği yapıyoruz.' Yani bunun manası şu; Şu andaki tek adam diktatöryasını bitirebilmek için beraber hareket etmemiz lazım. Bu parti ilkelerinden taviz vermek değil, akılcı politika yürütmektir. Benim deyimimle, 'denize kadar beraber gideriz, denizde farklı gemilere bineriz' dedi.  Akaydın konuşmasının ardından parti binasında bulunan kalabalığa teşekkür etti.

Konuşmaların ardından CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, partinin eski dönem milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Akaydın’a nazik ziyareti için teşekkür etti.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27