“PANİĞE GEREK YOK”

Gazipaşa Kaymakamı Öztürk, koronavirüs nedeniyle paniğe kapılmaya gerek olmadığını söyledi. Kaymakam Öztürk, “Tedbirimizi aldıktan sonra panik yapmamıza gerek yok. Tedbir her şeyden önemli” dedi.

GÜNDEM 13.03.2020 09:17:41 0
“PANİĞE GEREK YOK”

ÇİN'İN Vuhan bölgesinde başlayan ve dünya genelinde hızla yayılan koronavirüsün ( Kovid-19), Türkiye’de bir hastada görüldüğünün açıklanmasının ardından ülke genelinde tedbirler arttırıldı.  İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, koronavirüs nedeniyle öğrencilerle dirsekten selamlaşmayı tercih etti. Gençlerin artık bu şekilde tokalaşmaya başladığını söyleyen Kaymakam Öztürk,  Sağlık Bakanlığı’nın 14 maddeden oluşan tedbir listesinin uygulanması gerektiğini söyledi.

 

“TEDBİRLİ OLALIM”

 

Dünyanın gündeminde koronavirüs olduğunu belirten Kaymakam Cemil Öztürk, tedbirli olmanın önemine vurgu yaptı. Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, “Şu an ülkenin değil, dünyanın gündeminde koronavirüs var.  Sağlık Bakanlığımızın 14 maddeden oluşan bir tedbir listesi sıraladı. Bu konuda, velilerimize ve öğrencilerimize bilgilendirme yapılsın” dedi.

 

“TOKALŞMADAN UZAK DURALIM”

 

Tokalaşmadan uzak durulması gerektiğine vurgu yapan Öztürk,”Hakikaten bu konuda tedbir çok önemli.  Bu tedbirlerin başında da el ile temas geliyor. En azından bir süre el temasından, tokalaşmaktan uzak durursak tedbir almış oluruz. Bir de şunu vurgulamak istiyorum; koronavirüs ile ilgili olarak birçok spekülasyonlar yapıldı, hala da yapılıyor. Ama dikkate almamız gereken tek şey, resmi kaynaklar. Sağlık Bakanlığı bu konuda bilgilendirme yapıyor. İtibar edilmesi gereken tek kaynağın, resmi kaynak olması gerektiğini belirtmek istiyorum. Tedbirimizi aldıktan sonra panik yapmamıza gerek yok. Tedbir her şeyden önemli” diye konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27