YASAĞA UYMAYANA CEZA

Gazipaşa Devlet Hastanesi yönetimi, kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında tütün ve tütün ürünleri kullanımının yasak olduğuna dikkat çekmek amacıyla devlet hastanesinin görülebilir alanlarına sigara yasağı uyarı levhala

GÜNCEL 13.03.2020 08:59:01 0
YASAĞA UYMAYANA CEZA

GAZİPAŞA Devlet Hastanesi yönetimi tarafından, kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında tütün ve tütün ürünleri kullanımının yasak olduğuna dikkat çekmek amacıyla çalışma başattı. Hastane yetkilileri, hastanenin görülebilir alanlarına yasakla ilgili levhalar yerleştirdi. Yapılan uygulama hakkında bilgi veren Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik, “Tütün dumanı formaldehit, siyanür ve benzeri gibi 4 bin kimyasal madde içerir. Birçoğu kanserojen olan bu kimyasal karışımlar tütün dumanında, sigarayı içen kişinin doğrudan içine çektiği dumandan çok daha fazla bulunur. Tütün dumanı içinde bulunan bu kimyasal maddeler organlarda tahribat yapar. Kalp hastalıkları, akciğer kanseri, vücuttaki birçok kanser, bronşit, amfizem gibi pek çok hastalığın sigaraya bağlı olarak geliştiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Tütün dumanına maruz kalan özellikle bebek ve çocukların da sağlığını tehdit etmektedir. Tütün dumanına maruz kalma her yıl milyonlarca insanın ölümüne yol açmaktadır” dedi.

 

YASAĞA UYMAYANLARA RESMİ İŞLEM YAPILACAK

 

Yasaya uymayanlara cezai işlem uygulanacağını dile getiren Çelik, “Bilindiği üzere kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında tütün ve tütün ürünleri kullanımı yasaktır. 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun kapsamında hastane binamız ve sınırları içindeki alanlarda sigara içilmesi yasaktır. Vatandaşlarımızın sigara yasağına dikkatini çekmek amacıyla hastane binamızın duvarlarına görünecek şekilde sigara içilmesinin yasak olduğunu belirten uyarıcı levhalar yelerleştirilmiş olup; hastane yönetimimizce sigara yasağına uyulup uyulmadığının takibi yapılacak olup; yasağa uymayanlar ile ilgili resmi işlem yapılacaktır” şeklinde konuştu.