BU KADAR DA OLMAZ!

Gazipaşa’da ASAT tarafından yapılan çalışma, Hacı Musa Çayı’nda ve Selinus Sahili’nde çevre felaketine davetiye çıkartıyor.

GÜNCEL 11.03.2020 13:26:45 0
BU KADAR DA OLMAZ!

GAZİPAŞA’DA, binlerce kişinin denize girip, yüzlerce kişinin de açık denizinden ve kıyısından balık tuttuğu Selinus Sahili çevre kirliliğinin tehdidi altında. Pazarcı Mahallesi’ne bağlı Uğur Mumcu Caddesi Meltem Sokakta bulunan binaların pis suyu ve foseptiği, Hacı Musa Çayı’ndan Selinus Sahiline dökülüyor. Bölge sakinleri, geçtiğimiz günlerde çevreden gelen pis kokular nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Gazipaşa Şubesi’ne ihbarda bulundu. Vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendiren ASAT, Meltem Sokak’la Hacı Musa Çayı arasında çalışma yaparak, binaların yanında bulunan ve içinden foseptiğin aktığı küçük dereyi ıslah etti.

 

PİS SUYU ÇAYA AKITIYORLAR

 

ASAT’ın yaptığı çalışmanın ardından Meltem Sokakta bulunan binaların pis suyunun Hacı Musa Çayı’na aktığı bilgisini alan haber merkezimiz, daha önce gittiği alanda inceleme yaptı. Geçtiğimiz hafta haber merkezimiz tarafından fotoğraflanan küçük derenin ıslah edildiği gözlemlendi. Yapılan çalışmalar neticesinde binalardan gelen pis su ve foseptiğin boru yardımıyla dereye akmasının önüne geçen ASAT’ın, akıllara durgunluk veren bir bağlantı yaptığı ortaya çıktı. ASAT’ın binalardan gelen pis su foseptiği, Hacı Musa Çayı’na bağladığı gözlemlendi. Çevre ve insan sağlığını ciddi anlamda tehdit eden bu çalışmanın, ne zaman düzeltileceği ise merak konusu oldu.

 

ÖNCE ÇAYA SONRA DENİZE

 

Binalardan gelen pis su, ilk olarak borularla çay kenarına taşınıyor. Hacı Musa Çayı kenarında bulunan büze akan pis su, önce Hacı Musa Çayı’na sonra da Selinus Sahiline ulaşıyor. Büzden akan suyun, çayla birleştiği noktada ise suyun ne kadar kirli olduğu net bir şekilde görülüyor. Çay kenarından gelen koku ise, bölgeden geçen insanları rahatsız ediyor.


  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55