BUTİK OTELE ENGEL YOK

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa’da butik otel yapmak isteyen yatırımcılara seslendi. Yılmaz, “Butik otel yapmak isteyen kim varsa gelsin ruhsat verelim” dedi.

GÜNDEM 10.03.2020 12:40:29 0
BUTİK OTELE  ENGEL YOK

ANTALYA’NIN sessiz cenneti olarak gösterilen Gazipaşa’yı kitle turizmine açacağı belirtilen imar planının tartışmaları sürerken, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yeni bir konuyu gündeme getirdi. Gazipaşa Hepimizin Platformu üyelerinin sıklıkla dile getirdiği, butik otel konusuna değinen Belediye Başkanı Yılmaz, “Bilindiği üzere Gazipaşa’mıza turizmi getirmek için bir 18 uygulaması yaptık. Biz bu uygulamayı butik otellere karşı olduğumuz için yapmadık. Butik otel yapmak isteyen insanlara da kapımız açık. Butik otel yapmak isteyen kim varsa gelsin ruhsat verelim. Biz butik otele de karşı değiliz” dedi.

 

İNSANLAR İSTEDİĞİ YERDE DENİZE GİREBİLİR

 

Gazipaşa’ya getirilmek istenen turizm yatırımları hakkında her kesimden bir ses yükseldiğini dile getiren Yılmaz, “Ortalıkta çok fazla bilgi kirliliği var. Bunlardan biri şu anda kullanılan yolun kapanacağı diğeri ise, sahilin halka kapanacağı. Bu konuda defalarca açıklama yapmamıza rağmen, halen tartışmalar devam ediyor. Mevcut yol, yürüyüş yolu olarak kullanıma devam edecek. Oteller yapılmadan, planda var olan yol açılmadan, o yol araç trafiğine açık olacak. Plajların halka kapanması söz konusu bile değil. İnsanlar istediği yerde denize girecek. Bunu engelleyemezsiniz. Hak var, hukuk var. Böyle bir şeye asla müsaade edemeyiz” ifadelerini kullandı.  

 

SURİYELİ KONUSUNU ÖRNEK GÖSTERDİ

 

Geçtiğimiz yaz, Gazipaşa Belediye Meclisi’nde gündeme gelen Gazipaşa plajlarının Suriyelilere kapatılacağı konusundan örnek veren Başkan Yılmaz, “Böyle bir konu meclis gündemimize taşındı. Ama insan hakları diye bir şey var. Bu uygulanmadı. Biz kendi halkımıza plajları nasıl kapatalım? Buna kimse müsaade etmez. Birileri halkımızın kafasını karıştırarak Gazipaşa’nın önüne geçmeye çalışıyor” diye konuştu.

 

ALANYA’DA GAZİPAŞA KORKUSU

 

Gazipaşa’da 18 uygulamasının tartışmaları sürerken, Alanya’da turizm endişesi hakim. Alanya’da birçok turizmcinin Gazipaşa’da otel yapılacak olmasından kaygı duyduğu gelen bilgiler arasında. 2019’un nisan ayında Dim TV’ye konuk olan Millet İttifakı’nın İYİ Parti’li meclis üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, yaklaşık bir yıl önce; Gazipaşa’ya yapılması planlanan otellerle alakalı endişe duyduğunu dile getirmişti. Gazipaşa’ya açılacak otellerle turistlerin Gazipaşa’yı tercih edeceğini dile getiren Zavlak, “Yeni seçilen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz otelciliğin önünü açacak. Alanya’da düşülen hatalara düşülmeyeceğini göz önünde bulunduruluyor. Alt yapı da tamamlanarak bir şehir yaratılacak. Bu durum Alanya için tehlikeli olabilecek. İskandinav ülkelerden gelen turistler bizi tercih etmeyebilir” ifadelerini kullanmıştı.