GAZİPAŞA’DA yetiştirilen tropik ürünlerin başında gelen muz üretimi her geçen yıl hızla artıyor. Gazipaşa, Antalya genelinde muz üretiminde zirvede yer alıyor. Gazipaşa’da 16 bin 400 dekarlık alanda 83 bin 689 ton üretimi yapıldı. Gazipaşa’nın yanı sıra Alanya ve özellikle Manavgat’ta muz üretiminde artış var.
GAZİPAŞA ZİRVEDE
Antalya genelinde yaklaşık 202 bin ton muz hasadı yapıldı. Gazipaşa’da 16 bin 400 dekarda 83 bin 689 ton, Alanya’da ise 13 bin 150 dekar alanda 78 bin 900 ton muz hasadı yapıldı. Son yıllarda muz üretiminde atağa geçen Manavgat’ta 3 bin 400 dekarlık alandan 27 bin 200 ton muz üretimi yapıldı. Kepez ve Aksu’da ise muz üretiminde artış gözlendi.
ÜRETİCİ MEMNUN
Gazipaşa’da muzculuk yapan üreticiler ise hem rekolteden hem de fiyattan memnunlar. Yerli muzun kalitesinin iyi olduğunu belirten üreticiler, “Açıkta yapılan üretimin yanı sıra kapalı alanlarda da yatırımlar artıyor. Gazipaşa’da bir dekar alana yaklaşım 200 muz ağacı dikiliyor, her ağaçtan ise ortalama 50-70 kilogram arasında verim alınıyor. Gazipaşa’da üretilen muzlar, ülkemizin dört bir yanına gidiyor. Türkiye artık ithal değil, yerli muz yiyor” dediler.