“KAZAN DAİRESİNDE DEĞİL KRAL DAİRESİNDE AĞIRLANDIK”

Gazipaşa’dan 7 muhtarla birlikte Green Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ tarafından ağırlanan Pazarcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Tuncel, kamuoyunda konuşulan iddialara cevap verdi. İstanbul’a bilgi almak için gittiklerini

GÜNDEM 5.03.2020 12:45:15 0
“KAZAN DAİRESİNDE DEĞİL KRAL DAİRESİNDE AĞIRLANDIK”

Green Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ tarafından ağırlanan 8 muhtarın arasında bulunan Pazarcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Tuncel, kamuoyunda konuşulan iddialara cevap verdi. Kapalı kapılar ardında kirli oyun çevirmediklerini, İstanbul’a bilgi almak için gittiklerini vurgulayan Tuncel, Gazipaşa’da otele karşı çıkan insanların ve platform üyelerinden bilgi aldıklarını, topluma sağlıklı bir bilgi vermek için aynı şekilde Adil Üstündağ’la görüştüklerini söyledi. Adil Üstündağ’ın direkt olarak kendilerini aramadığını söyleyen Tuncel, “Gazipaşa’da otel yatırımları hakkında birçok söylenti var. Bilindiği üzere otellere karşı çıkanlar, bir platform çatısı altında toplandı. Biz bu insanlarla görüştük. Amaçları hakkında bilgi aldık. Kamuoyuna doğru bilgileri verebilmek için, Green Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ’ı telefonla aradık. Adil bey de, 'gelin misafirim olun, yaptıklarımı ve çalışma ortamımızı görün o şekilde bilgi vereyim' diyerek bizi İstanbul’a davet etti” dedi.

 

“KAZAN DAİRESİNDE DEĞİL KRAL DAİRESİNDE AĞIRLANDIK”

 

“Bilgi almak için arkadaşlarımızla İstanbul’a gittik” diyen Tuncel, “Green Park’a ait; Kocaeli Kartepe, Pendik, Bostancı, Merter ve Taksim’de bulunan 5 oteli gezdik.  Gazipaşa’da söylenenlerle orada gördüklerimizin bir olmadığını, otellerin tamamının tam pansiyon olmadığını, otellerin tamamından vatandaşların faydalandığını gördük. Adil beyle görüşmemizde, kendisinin Gazipaşa’da yolu kapatmayacağını, otelin yaz ve kış aylarında aktif olacağını ve amacının kışın, spor turizmini Gazipaşa’ya getirmek olduğunu söyledi. Biz ziyaretimizde Adil beyin kaliteli müşterileri Gazipaşa’ya çekeceğini gördük. Kendisi, bin odayı yüzden satacağıma yüz odayı binden satayım mantığı ile hareket eden biri. Biz iki tarafı da dinlemek için böyle bir görüşme yaptık ve gerekli bilgileri de aldık geldik. Ayrıca kazan dairesinde değil kral dairsinde ağırlandık” diye konuştu.

 

“5 YILDIZLI OTELLERDE TATİL YAPIYORLAR”

 

Platformda bulunan birçok üyenin 5 yıldızlı otellerde tatil yaptığını iddia eden Tuncel, “Gazipaşa’da vatandaşların yanlış bilgilendirdiğini öğrendik. Buradaki platform üyelerinin birçoğunun Gazipaşa’da yaşmadığını,  Gazipaşa’ya bayramdan bayrama geldiğini, yaz tatillerini Bodrum, Kuşadası, Çeşme ve Marmaris gibi turizm bölgelerindeki 5 yıldızlı otellerde geçirdiğini öğrendik. Bu insanların birçoğunun, 'bizden başka zengin olmasın' mantığı ile hareket ettiği kanısına vardık. Ben şahsım adına bu saatten sonra otelin yapılması taraftarıyım. Gece saat üçte, dörtte, beşte otobüs duraklarında Alanya’ya çalışmaya giden insanlarımızın kendi memleketlerinde çalışmalarını istiyorum” ifadesini kullandı.

 

“BAZ İSTASYONUNDA BİZİ YALNIZ BIRAKTINIZ?”

 

Gazipaşa Hepimizin Platformu üyelerine serzenişte bulunan Pazarcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Tuncel, “Bu insanlar çevreyi bu kadar çok düşünüyordu da, biz; kanalizasyonlar denize akmasın mücadelesi verirken neredeydiniz? Biz sizi yanımızda bulamadık. Çevreyi ve insanı bu kadar çok düşünen bu insanlar, biz baz istasyonu mücadelesi verirken neredeydi? Biz baz istasyonu mücadelesini kazandık. Ama siz yoktunuz” şeklinde konuştu.