ŞEHİDİMİZE VEFA

Diyarbakır’da 2018 yılında şehit olan Gazipaşalı Şehit Uzman Çavuş Fatih Uysal’ın Gazipaşa’daki bir okula isminin verilmesi için çalışma başlatıldı.

GÜNDEM 4.03.2020 12:57:48 0
ŞEHİDİMİZE VEFA

DİYARBAKIR’IN Lice ilçesi kırsalında 2018 yılında terör örgütü PKK tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Gazipaşalı Jandarma Komando Uzman Çavuş Fatih Uysal’ın ismi, Gazipaşa’daki bir okulda yaşatılacak. 28 Ocak 2020 tarihinde Gazipaşa Kaymakamlığı’na bir dilekçe veren Şehit Uzman Çavuş Fatih Uysal’ın babası Mustafa Uysal, verdiği dilekçede oğlunun isminin Gazipaşa’daki bir okula verilmesini talep etti. Gazipaşa Kaymakamlığı’nın bilgisi dahiline harekete geçen Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Doğanca İlk ve Ortaokulu adının Doğanca Fatih Uysal İlk ve Ortaokulu olarak değiştirilmesi için 10 Şubat 2020’de Antalya Valiliği’ne dilekçe verdi. Antalya Valiliği’nin talebe olumlu baktığı ve okulun isim değişikliğinin önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.

 

VALİLİK KARARI BEKLENİYOR

 

Şehit Jandarma Komando Uzman Çavuş Fatih Uysal’ın aslen ilçemiz Gökçesaray Mahallesi’nden olduğunu hatırlatan Müdür Mustafa Aktaş, “Şehidimizin babası Mustafa Uysal’ın ilçemiz okullarından birine şehidimizin isminin verilmesi konusunda bir talebi oldu. Doğanca’nın Gökçesaray Mahallesi’ne yakın olmasından dolayı, Doğanca İlk ve Ortaokulu adının Doğanca Fatih Uysal İlk ve Ortaokulu olarak değiştirilmesini uygun gördük. Dilekçeyi valiliğimize gönderdik. Valilik talebimize olumlu bakıyor. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi. Son zamanlarda gelen şehit haberlerinin herkesi üzdüğünü dile getiren Aktaş, “Bu dönemde böyle bir çalışmanın yapılması çok anlamlı oldu. Bu vesileyle şehidimiz Fatih Uysal ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

İŞTE VALİLİĞE VERİLEN DİLEKÇE

 

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Antalya Valiliği’ne verilen dilekçede şu ifadelere yer verildi: “İlçemiz Gazipaşa Gökçesaray Köyünden olup Alanya İlçesi Pektaş Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Uysal'ın 13.03.2018 tarihinde Diyarbakır Lice'de operasyonda Şehit olan oğlu Fatih Uysal'ın adının ilçemizde herhangi bir okula verilmesi ile ilgili Gazipaşa Kaymakamlığı'na vermiş olduğu 28.01.2020 tarihli dilekçesi ve ekleri ilişikte sunulmuştur. İlçemiz Doğanca İlk/Ortaokulu adının Doğanca Fatih Uysal İlk/Ortaokulu olarak değiştirilmesi müdürlüğümüzce uygun görülmektedir. Bilgi ve gereğini arz ederim.”

 

ŞEHİDİMİZİN İSMİ ALANYA’DA PARKA VERİLMİŞTİ

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 24 yaşında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Fatih Uysal’ın ailesinin yaşadığı Fığla Mahallesi’ne çocuk parkının yanı sıra bir de Muhtar Evi yaptırmıştı. 13 Şubat’ta açılışı yapan parka, şehidimizin ismi verilmişti. O gün yapılan programda; Başkan Yücel, konuşmasının ardından Şehit Fatih Uysal’ın babası Mustafa Uysal ve annesi Gülsüm Uysal’a plaket takdim etmişti.