3 ÜLKEDEN 18 ÖĞRENCİ GAZİPAŞA’DA

Gazipaşa’ya 3 farklı ülkeden 25 öğretmen ve öğrenci Erasmus projesi kapsamında geldi.

EĞİTİM 25.02.2020 11:36:24 0
3 ÜLKEDEN 18 ÖĞRENCİ GAZİPAŞA’DA

GAZİPAŞA’DA 5 gün kalacak olan öğrenciler, ilçenin tarihi ve turistik yerlerini de gezecek. Gazipaşa Fen Lisesi,  Erasmus+ KA229 projesi kapsamında Polonya, Yunanistan ve Kuzey Makedonya’dan gelen 7 öğretmen ve18 öğrenciyi ağırlıyor. Gazipaşa Fen Lisesi öğrencilerinin evlerinde misafir olarak kalan öğrenciler,  Gazipaşa’nın kültürünü de yakından tanıma fırsatı buluyor.

 

OKULU GEZDİLER

 

İlçeye gelen öğrencilere ilk olarak Gazipaşa Fen Lisesi’ni gezdirildi. Okulda Polonya, Yunanistan ve Kuzey Makedonya’dan gelen misafirlere, bir stantta iğne oyası ve el yapımı takılar sergilendi. Takıları çok beğenen misafirler, nasıl yapıldıklarını sordular. Gazipaşa’da yetişen tropikal meyvelerin, sosyal ve kültürel yapısının da aktarıldığı programda, misafir öğrencilere avokado ikram edildi.

 

TÜRKİYE TANITILDI

 

Ardından konferans salonunda fen lisesi öğrencileri, Türkiye’nin tarihi ve coğrafyası, kültürünü, dilini İngilizce bir sunumla misafir öğrencilere tanıttı. Daha sonra sırasıyla diğer ülke öğrencileri de kendi ülkelerini tanıttı. Misafir öğrencilere ilçeyi tanıtan Gazipaşalı öğrenciler, , sosyal ve kültürel olarak zamanlarını nasıl geçirdiklerinden bahsettiler.

 

“MİSAFİRLERİMİZİ SEVDİK”

 

Gazipaşa Fen Lisesi Öğrencileri, “Misafirlerimizi çok sevdik. Hem İngilizcemizi geliştiriyoruz hem de başka kültürleri tanıyoruz. Proje dışında da arkadaşlarımıza, Türkçe şarkılar dinletiyoruz, izlediğimiz dizi ve filmleri öneriyoruz. Öğretmenlerimize bu proje için çok teşekkür ederiz” dediler.