Tarih: 24.02.2020 13:06

GSM ŞOKU

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA inşaat sektöründe çalışan ve uzun süredir ilçemizde ikamet eden Murat Şan isimli vatandaş, inanılması güç bir olay yaşadı. Hiç kullanmadığı bir hattan kendisine borç gelen ve ardından adına düzenlenmiş başka GSM hattı olup olmadığını merak edip, GSM operatörlerine başvuran Şan,  bir GSM operatöründen gelen cevapla şaşkına döndü. Operatörden adını sorgulatan Murat Şan, kendisinin haberi olmadan üzerine 52 tane GSM hattı açıldığını öğrendi. Eşi ve çocuğunun kullandığı hatlarında kendisinin üzerine olduğunu kaydeden Şan, “Şuanda üzerime kayıtlı toplamda 55 adet GSM hattı görünüyor” dedi.

 

“BAŞIMA BİR ŞEY GELMESİNDEN KORKUYORUM”

 

Başından geçenleri gazetemize anlatan Murat Şan, “Kullanmadığım bir operatörden gelen borç üzerine merak edip, GSM operatörlerine başvurdum. Türk Telekom ve Vodafone’da üzerime kayıtlı hat bulunmazken, Türkcell’de üzerime kayıtlı 55 GSM hattı çıktı. Bunun üçünden bilgim var. Birini kendim diğerlerini eşim ve çocuğum kullanıyor. Ama diğerlerinden hiçbir şekilde haberim yok. Bu hatları kim kullanıyor bilmiyorum. Açıkçası bu konuda endişeliyim. İsmime kayıtlı hatları terör örgütü mensupları, FETÖ’cüler, kaçakçılar veya buna benzer şahıslar kullanabilir. Kullanmadığım bir hat yüzünden başıma bir şey gelmesinden korkuyorum” dedi.

 

NUMARALARI TEK TEK ARADI

 

GSM operatöründen gelen listedeki numaraları tek tek aradığını ifade eden Murat Şan, “İçinde kullanılan ve kullanılmayan numaralar var. Hepsini aradım. İnsanlarla konuştum. Onlarda aynı şekilde numaranın kendilerine ait olduğunu söylüyorlar. Gelen listeden aradığım kişilerin arasında resmi görevliler de var. Bazıları beni kaile almadı. Yalan söylediğimi düşünüyorlar. Ancak gelen listede kendi kullandığım numaraların haricinde üzerime kayıtlı 52 numara daha var. Bu numaralar, benden habersiz nasıl benim üzerime açılıyor anlamıyorum. Yaşananlar hakkında emniyete şikayette bulundum” dedi.

 

VATANDAŞLARI UYARDI

 

Başından geçen olayın her vatandaşın başına gelebileceğini dile getiren Şan, “Vatandaşlarımızın bu olay ders çıkarması gerekiyor. Bu olay benim gibi herkesin başına gelebilir. İnsanlar üzerlerine kayıtlı hat olup olmadığını araştırmalı” diyerek vatandaşlara uyarıda bulunmayı ihmal etmedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —