'BIRAKIN OTELİ YAPAYIM'

Gazipaşa manşet Gazetesi’ne samimi açıklamalarda bulunan yatırımcı Adil Üstündağ, Gazipaşa’ya yatırım yapmakta kararlılığını şu sözlerle dile getirdi: “9 yıllık bir hayalim var. 9 yıldır satmadığım bu arsayı bu saatten so

GÜNDEM 19.02.2020 12:04:00 0

GAZİPAŞA’DA otel yatırımlarının önünü açacak 18. Madde uygulamasının yankıları sürerken, Türkiye’de ve yurtdışında onlarca otel yatırımı yapan Green Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Gazipaşa’ya geldi. Üstündağ, Mimar Yaşar Vitaş ve Green Park Otelleri’nin Gazipaşa’daki temsilcisi Hasan Özgenç’le birlikte, Manşet Gazetesi ortakları Geylani Topaloğlu ve Selçuk Öztürk’le bir araya geldi. Gazipaşa’da yapmayı hayalini kurduğu otel, 18 uygulaması, rant iddiaları ve yerel basında kendi hakkında çıkan haberlere ilişkin samimi açıklamalarda bulunan Üstündağ, Gazipaşa’ya yatırım yapmakta kararlılığını bir kez daha dile getirdi.

 

YÜZDE 80 EMSALE AÇIKLIK GETİRDİ

 

Sözlerine18 uygulamasında uygulanan yüzde 80 emsal hakkında bilgi vererek başlayan Üstündağ, “Bizim 120 dönüm arazimizden tahminen 70 dönüme yakını yol ve yeşil alana ayrıldı. Taban alanı yüzde 20, otel projesi 4 kat. Bu da emsal olarak yüzde 80’e tekamül ediyor. Bu açılımı herkes yanlış anladı. Yüzde 80’nin tamamına otel yapılmayacak. Otel inşaat alanı yüzde 20’ye yapılacak. Yüzde 80 alan ise yeşil alan olacak. Bu konuda herkesin yanlış düşünceleri var. İnsanlar, 'Adil Üstündağ, Selinus Sahilini beton yığınına çevirecek' diyorlar. Hayır efendim. Bizim projemizde yeşil alan daha fazla” dedi.

 

0.80 İMAR BAŞKA YERDE YOK

 

Yüzde 80 emsal hakkında konuşan Mimar Yaşar Vitaş, “Alanya’da, Manavgat’ta ve başka bir noktada 0.80 imar yok. İnsanlar bunu gerçekten yanlış anlamış. Yüzde 80 emsal demek, 'yeşil alanın yüzde 80, imar alanın yüzde 20 olacak' anlamına gelir. İnsanlar arsamızın, yüzde 80’ini inşaatla kapatacağımızı düşünüyor. Bu tam tersi. Arsanın yüzde 20’si inşaat alanı olacak. Gerisi yeşil alan” değerlendirmesinde bulundu.

 

OTEL KAÇ KİŞİLİK OLACAK?

 

Selçuk Öztürk ve Geylani Topaloğlu’nun sorularını yanıtlayan Üstündağ, haylini kurduğu otel projesi ve olabilmesi ihtimal proje hakkında bilgi verdi. 14 bin ve üstü yataklı bir proje hayal ettiğini ifade eden Üstündağ, “Ama bu uygulama bu sayılara izin vermeyecek. 18 uygulaması askıdan indiği zaman etüt çalışması yapılacak. Şuan ki plana göre bin yataklı bir proje yapabileceğimizi düşünüyorum. Plan neyse, yasa neyse ona göre yapacağız” diye konuştu.

 

HALK DENİZE GİREBİLECEK Mİ?

YOLLAR KAPANACAK MI?

 

“Denizi halka kapatma lüksümüz” yok diyerek en çok merak edilen konuya açıklık getiren Green Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, “Vatandaşlarımız soruyormuş; 'denizi kapatacak mısınız?' diye. Ya deniz halka kapatılır mı? Bu nasıl bir mantık? Arsamızın yeri belli. Kıyıda halkın kullanacağı bir yeşil alan var. Bizim olmayan yeri biz nasıl halka kapatalım? Kapatalım da halktan dayak mı yiyelim? Ben buraya otel yaptım diye, burayı istesem de kapatamam. Deniz herkesin alanı. Kanun var, nizam var. Bu dedikodular nasıl türüyor anlayamıyorum. Biz Taksim’de, Bostancı’da, Merter’de bütün otelleri bitirdik. Burada bir kıyı koruma kanunu var. Oteller sahilleri kapatamaz. Yolları kapatamaz. Bu kadar net” dedi.

 

RANT VAR MI? YOK MU?

 

Gazipaşa’da yapılan 18 uygulamasında rantın olmadığını dile getiren Üstündağ, “Rant diye bir şey yok. Amacımız rant değil hizmet. Bizim parsellerimiz birleştirildi diye konuşuluyor. Ama bizim 74 dönümün dışındaki arazilerimiz yol ve yeşil alanda kayboldu. Ayrıca Selinus Sahilinde şu anda halkın kullandığı araç yolunun bir kısmı ve plajda bulunan Kızılin’e yakın son 3 büfe benim tapum içinde. Ben insanlara buradan çıkın ya da buradan geçmeyin diyor muyum? Sonuçta burası benim arazim ama ben o kötülüğü yapmam” diye konuştu.

 

ÖZGENÇ: HALKIN KAZANACAĞI RANTA BAKMAMIZ GEREKİR

 

Sahilde rantın olmadığını yenileyen Green Park Otelleri’nin Gazipaşa’daki temsilcisi Hasan Özgenç, “Burada rant-mant yok. Aslı astarı olamayan konular hakkında beyin yoracağımıza, bu işten Gazipaşa halkı nasıl rant sağlar, halk bu işten ne kazanır ona bakmamız lazım. Gazipaşalı üreticilerin çaylara domatesleri, salatalıkları döktüğünü hatırlıyorum. Her sezon bu şekilde olaylar oluyor. Gazipaşa’da üretilen ürünler bize yetmeyecek. Yapılan oteller sayesinde insanlarımız iş sahibi olacak. Kadınlarımız ve gençlerimiz, her gün Alanya’ya, Manavgat’ta kadar gitmeyecek. Ortalıkta,'rant var, deniz halka kapanacak, yollar oteller tarafından kapanacak, halk Kızılin’e kadar gidemeyecek' gibi aslı astarı olmayan dedikodular var. Olamayacak olan bir şeyi olacakmış gibi göstermek hainliktir. Tekrar söylüyorum. Biz Gazipaşa için yapılacak ranta bakmamız lazım” şeklinde konuştu.

 

ÜSTÜNDAĞ ARSAYI SATAR MI?

 

“Ben Gazipaşa’ya 9 yıldır otel yapma hayali kuruyorum” diyerek sözlerine başlayan Adil Üstündağ, “Kamuoyunda, 'Adil Üstündağı’ın buraya otel yapacağının garantisi var mı? Diye sorular dolaşıyor. Ya da birileri bu soruyu birilerine sordurtuyor. Ben yıllardır ticaretle uğraşıyorum. 9 yıllık bir hayalim var. 9 yıldır satmadığım bu arsayı bu saatten sonra satmam. Ben buraya otel yapacağım. Gazipaşa’nın önünü açacağım” dedi.

 

“PROJEM 12 AYI KAPSAYACAK”

 

Sadece yaz turizmine yönelik bir proje düşünmediklerini dile getiren Üstündağ, “Yılın 12 ayı bu tesis açık kalacak. Kışın spor turizmini Gazipaşa’ya getirmek istiyorum. Bakın 4 ay önce Gaziantep’e bir otel açtık. Otelimizde Galatasaray, Fenerbahçe, Alanyaspor gibi takımlar başta olmak üzere birçok takımı ağırladık. Bu sistemin aynısını Gazipaşa’ya da getirmek istiyorum. Gazipaşa yazın yaz turizmi ile kışın ise spor turizmi ile dinamik bir ilçe olacak. Bu projeden Gazipaşa kazanacak, halkımız kazanacak” dedi.

 

KARŞI ÇIKANLARA SERT ELEŞTİRİ

 

Son günlerde imar planı ve 18 uygulamasını, hem sosyal medyadan hem de kamuoyun eleştirenlere seslenen Green Park Otelleri’nin Gazipaşa’daki temsilcisi Hasan Özgenç, “Beni şu konu çok üzüyor. Birkaç tane doktor arkadaşımız, gelişmiş kendini okumuş bile arkadaşımız, Gazipaşa’da doğmuş ama istanbul’da-Antalya’da yaşıyorlar. Diyorlar ki; 'Biz çocuklarımızı garson olsun diye mi, bekçi olsunlar diye mi, aşçı olsunlar diye mi otel yaptıracağız? Sana ne kardeşim. 15 yıl garsonluk yaptım ben 15 yıl. Bana kim ne verdi? Nerede çalıştım Alanya’da. Gazipaşa’da otel yapılmasını karşı çıkan bu arkadaşlar, çocuklarıyla birlikte Marmaris’te, Kuşadası’nda, Çeşme’de ve daha nice turistik bölgede yaz tatili yaptığı görüyoruz. Hani sen otele karşıydın? Bu insanlar yatırımın gelmesini istemiyor. Gazipaşalı gitsin Alanya’da çalışsın. Kadınlar sabahın erken saatlerinde yollarda otel servisleri beklesin. O arkadaşlar, bu halkın kazanmasını istemiyor. Pazar günü 15 tane yeşilci geldi, 2’si Gazipaşa’dan gerisi hep Antalya’dan. Kusura bakmayın ama kimsenin bu yatırımcıların önünü kesmeye hakkı yok. Yatırımcının önünü kesen, Gazipaşa’nın önünü keser” diye konuştu.

 

ADİL ÜSTÜNDAĞ’IN İHTİYACI YOK BİZİM İHTİYACIMIZ VAR

 

Gazipaşa halkının otel yatırımcılarına ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Özgenç, “Adil Üstündağ’ın ihtiyacı yok. Bizim ihtiyacımız var. Ahmet’in, Mehmet’in ihtiyacı var. Gazipaşa halkının Adil Üstündağ’ın yapacağı otele ihtiyacı var. İlçemizde Turizm Otelcilik Lisesi var, otel yok. Alanya’da otellerde çalıştırmak için Gazipaşa’da öğrenci yetiştiriyoruz. Yazık değil mi o gençlerimize. İlçemizde birçok noktada olmayan havalimanı avantajımız var ama havalimanını kullanan, ondan ekmek yiyen Alanya. Bir milyonun üstünde yolcu geldi havalimanına, kaç tane turist Gazipaşa’da konakladı. Az önce de dediğim gibi, Adil beyin ihtiyacı yok. Bizim ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK SIKINTI DEDİKODU

 

Türkiye’de ve yurt dışında otel yatırımları yaptınız. Gazipaşa’da 9 yıldır otel yapmak için mücadele ediyorsunuz. Gazipaşa’daki en büyük sıkıntı nedir? Sorusuna tek kelime ile cevap veren Adil Üstündağ, “Dedikodu” dedi.

 

GAZETE HABERLERİ ASILSIZ

 

Gazipaşa’da, yayın yapan yerel bir gazetenin haberi hakkında konuşan Üstündağ, “Gazipaşa’da biri yazmış. Kravatlı adam aranıyor. Dört milyon borcu var bilmem ne bilmem ne. Bu haberi yazan arkadaşın, kaynak gösterdiği haber ve haberi yazan şahıs hakkında kazandığımız mahkeme belgesini yanımda getirdim. Konuyla ilgili asılsız haber yazmaktan hapis cezası, para cezası ve men ceza yedi. Yine aynı şekilde bu haber sitesi mahkeme kararı ile kapatıldı. Sonra da biri buradan bu haberleri kaynak göstererek hakkımızda haber yapmış. Bu iddialar tamamen asılsız. Biz hakkımızı mahkeme kararı ile aldık. Mahkeme gerekeni yaptı” dedi.