MAHALLELİNİN ‘DİREKSİYON’ SINAVI

Pazarcı Mahallesi’nde sürücü kursları için eğitim ve sınav alanı olarak kullanılan alanla ilgili gelen tepkiler üzerine harekete geçen yetkililer, eğitim ve sınav alanını bir üst caddeye taşıdı.

GÜNCEL 11.02.2020 12:34:09 0
MAHALLELİNİN ‘DİREKSİYON’ SINAVI

GAZİPAŞA’NIN Pazarcı Mahallesi’nde sürücü kursları için eğitim ve sınav alanı olarak kullanılan alan mahalle sakinlerinin tepkisine neden olmuştu. Gelen tepkiler üzerine yeni eğitim ve sınav alanı arayışına giren Gazipaşa Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve UKOME yetkilileri yeni alanı belirledi.  Sürücü kursları eğitim ve sınav alanı mevcut yerinin bir üst cadde olan Gümrük Caddesi’ne taşındı.  Gazipaşa Belediyesi tarafından yolda sınav ve çalışma parkuru çizimi yapıldı. Ancak bu kez de Gümrük Caddesi sakinleri tepkilerini dile getirdiler.

 

“SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

 

Sürücü kursları için eğitim ve sınav alanı olarak belirlenen yolun, okul yolu olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, “Burası okul yolu. Çocuklarımız her sabah buradan okula gidiyor. Onlar okula gidip gelirken burada çalışma yapılıyor. Biz bu duruma karşıyız. Bize sormadan bir karar vermişler, şimdi de uygulamaya geçiyorlar. Mahalle halkı olarak sessiz kalmayacağız. Gazipaşa Kaymakamlığına dilekçemizi vereceğiz. Evimizin önüne eğitim ve sınav alanı yapılmaması için imza kampanyası başlatacağız” dediler.

 

“FİKRİMİZ SORULSAYDI UYGUN YER GÖSTERİRDİK”

 

Pazarcı Mahallesi Muhtarı Mehmet Tuncel, eğitim ve sınav alanı belirlenirken fikrinin sorulmadığını söyledi. Mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine durumdan haberdar olduğunu söyleyen Tuncel, “Yeni eğitim ve sınav alanı belirlenirken bize fikrimizi soran olmadı. Fikrimiz sorulsaydı biz uygun noktaları gösterirdik. Böylelikle ne mahalle sakinleri tedirgin ve tepkili olurdu ne de sürekli olarak ilgili kurumlar şikayet alırdı. Bize fikrimizi sorarlarsa yine uygun noktaları göstermekte yardımcı oluruz” diye konuştu.