ASAT UYUYOR MU?

Yeni Mahalle’de sokağa akan lağım vatandaşların tepkisine neden oldu. Konuyla ilgili defalarca yetkililere bilgi verdiklerini belirten mahalle sakinleri, ASAT uyuyor mu? Diye sordu.

YEREL 10.02.2020 15:19:06 0
ASAT UYUYOR MU?

2020 yılında Gazipaşa’da yaşanan bu olay bu kadarına pes dedirtti. Yeni Mahalle, Atatürk Caddesi’nde ikamet eden mahalle sakinleri, yaklaşık bir aydır sokağa lağım aktığını belirterek yetkililere tepki gösterdi. Atatürk Caddesi üzerindeki bazı esnafların WC'lerinin giderlerini sokağa akıttığı iddia eden vatandaşlar, ASAT ve belediyenin, ilgili birimlerine başvuu yapılmasına rağmen konuyla ilgilenmemesinden şikayetçi. Konuyla ilgili gazetemizle irtibata geçen bir mahalle sakini, “Belediye ve ASAT dahil olmak üzere tüm yetkili mercilere başvuran mahalleli bir aydır sorunlarına çözüm bulamamaktan yakınıyor” dedi.

 

MAHALLELİ ÇÖZÜM İSTİYOR

 

Sokağa akan lağımın insan sağlığını tehdit ettiğini söyleyen vatandaşlar, “Çevreyi rahatsız eden bir koku var. Biz, Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne defalarca şikayet telefonları açtık. ASAT’ı aradık. ASAT ekipleri ise konuyla alakalarının olmadığını söyledikler. Ortada bir sorun var. Ancak yetkililer topu bir birine atıyor. Mahalleli, rahatsız edici koku ve sivrisinek tehlikesinden dolayı rahatsızlık duyuyor. Kanalizasyon dışına akan lağım sularının; hepatit, tüberküloz gibi salgınlara yol açtığı biliniyor. Biz bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.