YARASALAR PANİK YARATTI

Vatandaşlar tarafından Koru Sahili’nde ölü halde bulunan yarasalar, koronavirüs paniğine neden oldu. Vatandaşlar yarasaların incelenmesini isterken, veterinerler yarasa ölümlerinin normal olduğunu ve koronavirüsle bağdaşlaştırılmasını

GÜNDEM 4.02.2020 11:40:20 0
YARASALAR PANİK YARATTI

GAZİPAŞA’NIN Koru Sahili’nde vatandaşlar tarafından 2 yarasa ölüsü bulundu. Hafta sonu sahilde gezen vatandaşlar, ölü yarasaları görünce hem şaşırdı hem de korktu. Koronavirüs paniği yaşayan vatandaşlar yarasa ölülerinin alınması için 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp, durumu bildirdi.Sahilde  yarasa ölülerini görüp, 112'ye bildirdiğini söyleyen Mustafa Mustafaoğulları, 'Sahile gezmeye gelmiştim. Bir yarasa ölüsüne rastladım, tedirgin oldum. Bu günlerde bir virüs olayı var. Çin'de grip hastalığının sebebinin yarasalar olduğunu duydum. Yetkililere de bilgi vermek istedim. 112'yi aradım. 'Milli Parklar Müdürlüğü'nden dönecekler' denildi. Şu anda hala bir yetkili gelecek diye bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“SONUÇTA BİR HASTALIK SÖZ KONUSU”

 

Koru Sahili’nde iki farklı noktada yarasa ölüsü gördüğünü anlatan Burhan Yıldız da 'Sahilde oğlumla gündelik yürüyüş yaparken, yarasaları gördük. Önce birini gördüm, gömdüm. 20 metre ilerledikten sonra bir tane daha bulunca dikkatimi çekti, yetkililere bildirmek istedim. Sonuçta bir hastalık söz konusu. Türkiye’de de olma ihtimali olan bir hastalık” şeklinde konuştu.

 

Yaşanan durumun normal bir vaka olduğunu dile getiren Antalya’da görevli bir veteriner, bölgede çok sayıda mağaranın bulunduğunu ve yarasaların bir yerlere çarparak ölebileceğini ifade etti. Veteriner, ölü bulunan yarasaların, koronavirüsle bağdaşlaştırılmasının yersiz olduğunu söyledi.