Tarih: 03.02.2020 12:35

BADEM AĞAÇLARI ERKEN ÇİÇEK AÇTI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da son bir kaç günde güneşin çıkmasıyla birlikte Göçük Mahallesi’nde badem ağaçları çiçek açıp, beyaza büründü. Gazipaşa’da, badem ağaçlarının mart ayında meyve vermesine karşın ocak ayının sonunda çiçek açması görenleri şaşırttı. Öte yandan, zamansız çiçek açan ağaçlar, üreticilerini tedirgin ediyor. Kış ortasında açan çiçekler badem, kayısı gibi ağaçlarda don tehlikesini beraberinde getirdi.

 

ÇİÇEKLER DON RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA

 

Gazipaşa’da son günlerde yüzünü gösteren güneşli hava, özellikle badem, kaysı ve şeftali gibi ağaçların erken çiçek açmasına neden oldu. Kış ortasında açan çiçeklerin don riskiyle karşı karşıya kaldığını belirten Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, badem ağaçlarının en zayıf noktasının, sıcak havaya çabuk aldanmaları olduğunu dile getirdi. Olası bir don olayında çiçeklerin dökülme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Çelik, “İnşallah bu durum çiftçilerimizi sıkıntıya sokmaz. Güneşle birlikte uyanan badem çiçekleri don ile karşı karşıya kalırsa üretici için kötü olur” dedi.

 

TARSİM’İ HATIRLATTI

 

Gazipaşa’da ocak ayı başından yaşanan sel felaketinde ve geçtiğimiz günlerde yaşanan fırtınada çiftçilerin zarar gördürdüğünü söyleyen Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, üreticileri Tarım  Sigortası yaptırmaya davet etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —