Tarih: 28.01.2020 12:01

35 YILLIK AHŞAP DİREKLER YENİLENMEYİ BEKLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’NIN Göçük Mahallesi’ne bağlı Sazak Mevkii’nde 1984 yılında dikelen ahşap elektrik direkleri, yenilenmeyi bekliyor. Mahalleye elektrik verildiği günden bu yana kullanılan ahşap direkler, aradan geçen 35 yılın yorgunluğunu üzerlerinde taşıyor. Görüntüleriyle; tehlike çanlarının çaldığını hissettiren ahşap direklerin kimisi İtalya’nın simgesi olan 'Pisa Kulesi' gibi yatık, kimisi de ağaçların arsında kalmış; adeta yıllara meydan okuyor. 35 yıldır mahalle halkına hizmet veren direklerin eskidiğini ifade eden mahalle sakinleri, direklerin daha modern hale getirilmesi için yetkililerin yapacağı çalışmaları bekliyor.

 

“ELEKTRİK ÇİLESİ BİTMİYOR”

 

Özellikle kış aylarında elektrik sıkıntısı çektiklerini ifade eden mahalle sakinleri, enerji hatlarının bakımsız olduğunu ileri sürerek, mahallede arızalardan kaynaklı kesintilerin yaşandığını dile getirdiler. Ardı ardında gelip giden elektrik enerjisinden dolayı elektronik eşyalarının yanmasından korkan mahalle sakinleri, “Enerji hatlarının eski olmasından dolayı kışın sürekli elektrik kesintileri yaşanıyor. Bazen enerji düşük oluyor. Gelen enerji sadece aydınlatmayı karşılıyor. Enerji düşük olduğu zaman elektronik eşyaları kullanamıyoruz” diyerek yaşadıkları soruna çözüm bulunmasını istediler.

 

BİRÇOK YERDE AYNI SORUN VAR

 

Elektrik sorunu; sadece Sazak Mevkii’nde değil, Göçük Mahallesi’nin Sümbüller, Zeğrikorum ya da Eğrikorum olarak bilinen Çakallar Mevkii, Teknecik ve Göçük merkezde de yaşanıyor. Mahallenin birçok noktasında elektrik telleri ağaçların arasından geçiyor. Rüzgarlı havada tellerin bir birine temas etmesi sonucu arızalar meydana geliyor.

 

Öte yandan; ülke genelinde birçok noktada elektrik hatları toprak altına alınırken, 2020 yılında 35 yıllık ahşap direklerin halen kullanılıyor olması, akıllara şu soruyu getirdi:  AEDAŞ ahşap direkleri ne zaman değiştirecek?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —