Zeytinada Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şener, ASAT’ın su arızalarını gidermek için ücret talebinde bulunduğunu ileri sürdü.
ZEYTİNADA Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şener, Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılan Muhtarlarla İstişare Toplantısında, ASAT’ın su arızalarını gidermek için ücret talebinde bulunduğunu ileri sürdü. Yaşanan bu duruma tepki gösteren Şener, meydana gelen bir patlak sonrasında ASAT’a gittiklerini dile getirerek, “Artık biz yapmıyoruz, kendiniz yapacaksınız. Biz yaparsak parasını alırız' cevabını aldık. Eskiden böyle bir sistem yoktu. Şuan ASAT arızaları gidermiyor, giderirse para alıyor. Bazı evlerde su abonesi var ama gelen olmaz. Su hattı patlasa kimse ilgilenmez, su da boşa akar. Bu sistem hiç iyi olmamış” şeklinde konuştu.
SADEDOĞAN CEVAP VERDİ
Muhtar Şener’in konuşmasının ardından söz alan ASAT Gazipaşa Şube Müdürü Ufuk Sadedoğan, “Büyükşehir Meclisinde alınan karar gereği arızalar vatandaşa bırakıldı. Yardımcı olmuyor değiliz ama sorumluluk vatandaşta. ‘Ben yapamam’ diyorsa ‘siz yapın’ diyorsa yapıyoruz, fatura ediyoruz. İlgilenmeyen vatandaşlarda oluyor haliyle. Biz de böyle bir durumda o bölgeden suyu kesiyoruz. Yönetmelikte böyle bir uygulama var. Yönetmelik neyse biz ona uyarız” diye konuştu.
ASAT’IN GÖREVİ NEDİR?
Antalya Su ve Atıksu idaresi Genel Müdürlüğü’ne ait resmi internet sitesinde ASAT’ın görev ve yetkilileri şu şekilde sıralandı:
a) İçme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçlarının her türlü yeraltı ve yer üstü kaynaklarından sağlanması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için; kaynaklardan abonelere ulaşıncaya kadar her türlü tesisin etüt ve projesini yapmak veya yaptırmak, bu projelere göre tesisleri kurmak veya kurdurmak, kurulu olanları devralıp işletmek ve bunların bakım ve onarımını yapmak, yaptırmak ve gerekli yenile melere girişmek.
b) Kullanılmış sular ile yağış sularının toplanması, yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması ve zararsız bir biçimde boşaltma yerine ulaştırılması veya bu sulardan yeniden yararlanılması için abonelerden başlanarak bu suların toplanacakları veya bırakılacakları noktaya kadar her türlü tesisin etüt ve projesini yapmak veya yaptırmak; gerektiğinde bu projelere göre tesisleri kurmak ya da kurdurmak; kurulu olanları devralıp işletmek ve bunların bakım ve onarımını yapmak, yaptırmak ve gerekli yenilemelere girişmek.
c) Bölge içindeki su kaynaklarının, deniz, göl, akarsu kıyılarının ve yeraltı sularının kullanılmış sularla ve endüstri artıkları ile kirletilmesini, bu kaynaklarda suların kaybına veya azalmasına yol açacak tesis kurulmasını ve bu tür faaliyetlerde bulunulmasını önlemek, bu konuda her türlü teknik, idari ve hukuki tedbiri almak.
d) Su ve kanalizasyon hizmetleri konusunda hizmet alanı içindeki belediyelere verilen görevleri yürütmek ve bu konulardaki yetkileri kullanmak.
e) Her türlü taşınır ve taşınmaz malı satın almak, kiralamak, ekonomik değeri kalmamış araç ve gereçleri satmak, İSKİ'nin hizmetleriyle ilgili tesisleri doğrudan doğruya yahut diğer kamu veya özel kuruluşlarla ortak olarak kurmak ve işletmek, bu maksatla kurulmuş veya kurulmakta olan tesislere iştirak etmek.
f) Kuruluş amacına dönük çalışmaların gerekli kılması halinde her türlü taşınmaz malı kamulaştırmak veya üzerinde kullanma hakları tesis etmek.
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01