GENÇLİK SPOR’DAN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Gazipaşa İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye yardım malzemesi göndermek için harekete geçti.

GÜNDEM 27.01.2020 11:50:31 0
GENÇLİK SPOR’DAN  YARDIM SEFERBERLİĞİ

ELAZIĞ’DA meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, ülkenin her yerinden vatandaşlar bölgeye yardım malzemesi göndermek için harekete geçti. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Gazipaşa İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, depremzedelerin yaralarını sarmak için yardım kampanyası başlattı. Gazipaşa İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çalışma kapsamında aile gıda kolisi, hijyen malzemeleri, barınma malzemeleri,  giyim ve ve ihtiyaç malzemelerini toplamaya başladı.  Bir hafta içerisinde İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ulaştırılacak yardımlar deprem bölgesine gönderilecek.

 

KAMPANYA 1 HAFTA SÜRECEK

 

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ertuğrul Yıldız, “Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından başlatılan yardım kampanyamıza destekte bulunmak isteyen vatandaşlarımız,  ilçe müdürlüğümüze yardım malzemelerini getirebilir. Yaklaşık 1 hafta sürmesini planladığımız yardım toplama uygulaması, duruma göre uzayabilir. Burada toplanan malzemeler önce il müdürlüğüne gidecek, oradan da deprem bölgesine ulaştırılacak.  Ancak ilçemizde bir kamyon yardım malzemesi toplayabilirsek, İl Müdürlüğümüzün de izniyle direkt olarak deprem bölgesine gönderebiliriz. İlgilenen, duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

HAZIRLANACAK YARDIM MALZEMELERİ

 

Aile Gıda Kolisi: Mercimek, kuru fasulye, pirinç, bulgur, nohut, un, salça, tuz, sıvı yağ.

Beslenme Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere: 50 veya 25 kilogramlık çuvallarda un veya bakliyat

Hijyen Malzemesi: Tuvalet kağıdı, bebek bezi, el dezenfaktanı, duş jeli, şampuan, diş fırçası, diş macunu, sabun, bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, çamaşır suyu.

Barınma Malzemesi: Yün battaniye, nevresim, yastık, yorgan seti.

Giyim: Kışlık kazak, kaban, mont, çizme vb.