“KANALİZASYON SORUNUMUZ VAR”

Mahallesinde yaşanan kanalizasyon sorunun çözülmediğini iddia eden Aydın Mahallesi Muhtarı Hacı Gülcan, ASAT ve belediyeye yüklendi.

GÜNDEM 27.01.2020 11:49:33 0
“KANALİZASYON SORUNUMUZ VAR”

GAZİPAŞA Belediyesi, Muhtarlar İstişare Toplantısı’nın ikincisini düzenledi. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda muhtarlar istek ve taleplerini yetkililere bildirdi. Mahallesinde yaşanan kanalizasyon sorunu yaşandığını iddia eden Aydın Mahallesi Muhtarı Hacı Gülcan, sorunun çözümü için ASAT ve Belediye yetkililerinden yardım istedi.

 

“8 HANENİN ATIK SUYU ŞEHRE AKIYOR”

 

“Mahallemde bulunan 8 hanenin atık suyu şehir merkezi akıyor” diyerek yetkililere seslenen Muhtar Gülcan, “Bizim mahallemizde Kanalizasyon sorunumuz var. Bu sorunumuz çözülünceye kadar sizi her yakaladığımız yerde bu konuyu dile getireceğiz. Büyükşehire atmayacağız topu, birlikte 300 metre bir kanalizasyon hattı yapacağız. Toplumda da dile getirmek istemiyorum bu konuyu ama mecburum” ifadelerini kullanarak durumun ciddiyetini anlattı.

 

“DİNAMONUN ELEKTRİK FATURASINI KİM ÖDEYECEK?”

 

Muhtar Hacı Gülcan’ın konuşmasından sonra söz alan ASAT Gazipaşa Şube Müdürü Ufuk Sadedoğan, “Burada bahsi geçen yolun altında ilçenin içme suyu hattı geçiyor. Buraya kazıp önce kanalizasyon hattını yapıp, daha sonra su hatlarını çekmemiz lazım. Bu da ilçenin 20 gün susuz kalması demek. Başka bir alternatifte de hattın cazibeli olarak akması için yolun 7 metre aşağıya indirilmesi gerekiyor. İndirmediğimiz taktirde bölgeye bir terfi merkezi kurmamız lazım. Bunu yapsak dinamonun elektrik faturasını kim ödeyecek? Bizim ASAT imkanlarımızla yapacağımız bir konu değil. Ayrıca bir de bu bölge mülkiyet sorunu var. Adil Başkan zamanında kendisi belediye imkanlarıyla bu sorunu çözeceğini söyledi. Kendisine ASAT olarak gerekli ekipman desteğinde bulunduk. Çalışmaya başladı ancak bitmedi” diye konuştu.

 

“BAHANE DEĞİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

 

Sadedoğan’ın konuşmasının ardından yeniden söz alan Aydın Mahallesi Muhtarı Hacı Gülcan, “Bunun biran önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Belediyemiz daha önce buraya bir yatırım yapmış. Sonuçta yatırımın tamamlanması gerekiyor. Daha önce başkan yardımcılarıyla baktık. Yapılabilecek bir şey. Bahane bulmak istersek bahane çok. Bahane değil çözüm istiyoruz. Su parası, elektrik parası bahane. Suyu depoya basarken kullanılan elektriği siz ödemiyor musunuz?” diyerek serzenişte bulundu.