AZALAR HAK ARIYOR

Azalara yönelik hak ve güvence istediklerini dile getiren Göçük Mahallesi azaları Ercan Yiğit ve Erol Erdoğan, konunun meclis gündemine taşınması için girişimde bulundular.

GÜNCEL 27.01.2020 11:48:52 0
AZALAR HAK ARIYOR

GÖÇÜK Mahallesi muhtar azaları Ercan Yiğit ve Erol Erdoğan, muhtar azalarının hak ve güvencelerinin olmadığını belirterek, ülke genelinde bulunan tüm azaları yakından ilgilendiren bir girişimde bulundular. Azalara yönelik hak ve güvence istediklerini dile getiren Yiğit ve Erdoğan, yazdıkları dilekçeleri siyasi parti temcilerine teslim ederek, konunun meclis gündemine taşınmasını talep ettiler. Azaların her konuda muhtarlara yardımcı olduğunu dile getiren Göçük Mahallesi Azası Ercan Yiğit, azaların hak ve güvencelerinin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

“AZALAR HALKIN İÇİNDE”

 

Azaların halkla birebir ilgilendiğini ifade eden Yiğit, “Yerel seçimlerde bir köy muhtarı ve muhtar azaları seçimi yapılmaktadır. Her köyde bir muhtar ve muhtar azaları bulunur. Muhtar azaları ihtiyar heyeti niteliğini taşımaktadır. Azalar muhtarlara çeşitli konularda yardım eden ve muhtarın yönetimine katkı sağlayan kişilerdir. Azalar meclisi yedi günde bir toplanarak köylüye ait işleri ve köylünün sorunlarını çözüme kavuşturmaya çalışırlar. Muhtar azaları genellikle köylünün içerisinden seçilmektedir” dedi.

 

“AZA OLMAK İÇİN ŞARTLAR VAR”

 

Aza olmak için belli şartların olduğuna dikkat çeken Yiğit, “Muhtar olabilmek için belirli şartlar bulunduğu gibi aza olabilmek içinde belli koşulların gerçekleşmesi gerekir. Aza olabilmek için ilk aranan şart, aza adayının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasıdır. Bir başka şart ise aza olmak istediğiniz köy veya mahalle de en az 6 ay ikamet etmiş olma şartıdır. Aza olabilmek şartları bulunduğu gibi aza olamama şartları da bulunmaktadır. Aza olmak isteyen kişinin, kamu görevinden ceza almış veya men cezası almamış olması, oy pusulasının altında isimleri yer almayanlar muhtar azası olamazlar gibi şartlar vardır” diye konuştu.

 

GÜVENCE OLUŞTURULMASINI TALEP EDİYORUZ

 

Azaların hak ettiği hak ve güvencelerin meclis gündemine taşınmasını istediklerini belirten Aza Erol Erdoğan ise, “Çalıştığımız hususlar çerçevesinde ve bulunduğumuz mahallelerin büyüklüğü de göz önüne alındığında yapmış olduğumuz hizmetler veya diğer hususlarda ekonomik durum açısından oldukça etkilenmekteyiz. Ayrıca bu kutsal vazife dolaysıyla kendi hususi işlerimize zaman ayıramamaktayız. Ayrıca görev halindeyken herhangi bir kaza meydana gelse, azaları koruyucu hiç bir güvence bulunmamaktadır. Bu husus ülkemizde bulunan tüm azalar açısından önem arz etmektedir.  Bu hususun meclis gündemine getirilerek; Azalar için bir güvence oluşturulmasını arz ve talep ediyoruz” şeklinde konuştu.