BAŞKANIN DERDİ MUHTARLARI GERDİ

Muhtarlar İstişare Toplantısı’nda belediyenin faaliyetlerinden bahseden Başkan Yılmaz, muhtarların sorun ve isteklerini dinledi. Yılmaz’ın muhtar dernekleriyle ilgili beklentileri ise muhtarların tepkisine neden oldu.

GÜNDEM 25.01.2020 13:06:24 0
BAŞKANIN DERDİ MUHTARLARI GERDİ

GAZİPAŞA Belediyesi, Muhtarlar İstişare Toplantısı’nın ikincisini düzenledi. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları Adem Kaya, Durmuş Ali Toker, Ahmet Kalaycı, birim amirleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, muhtarlarla işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini söyledi. Mahalleler eksikler ve önceliklerle ilgili muhtarlardan bilgi almak istediğini kaydeden Yılmaz, “Muhtarlar bizim mahallelerdeki gözümüz kulağımız. Birlikte çalışalım istiyoruz” dedi.

 

“ATIKLARI BİR NOKTADA TOPLAYIN”

 

Gazipaşa’nın büyük bir sel felaketini atlattığını kaydeden Başkan Yılmaz,  selin ardından dere, köprü ve hendek ile kapalı menfezlerden çekilmiş görüntülerin yer aldığı bir slayt üzerinden açıklamalarını sürdürdü.  Sera atıklarının ve evsel atıkların kontrol altına alınması gerektiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Yoksa bu tip baskınları yine yaşarız. Ben özellikle sera olan mahallelerde muhtarlardan şunu istiyorum; sera atıklarının belli mevsimlerde daha çok atılması gerekiyor. Bunları bir depolama alanı oluşturalım. Orada toplansın, bize haber verin. Bizde kamyonlarımızı gönderip o atıkları alalım. Öbür türlü bu baskınlar kaçınılmaz olur. Ekmel ve Çobanlar arasında bir yer var. Her yağmur yağdığı zaman ekiplerimiz oraya gitmek zorunda kalıyor. Naylon parçaları, sera atıkları, evsel atıklar, kullanmadığınız kanepeleri derelerden çıkarıyoruz. Bunları belli bir noktada toplatabilirseniz ya da bulunduğu yerde çok fazlaysa bize haber verin. Biz gelip onları alırız. Önünü tıkadığı zaman da baskın kaçınılmaz oluyor” diye konuştu.

 

“WHATSAPP HATTINA BİLDİRİN”

 

Muhtarlardan isteklerini WhatsApp hattından bildirmelerini isteyen Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, kendisinin de hattın üyesi olduğunu kaydetti. Yılmaz, “Oraya attığınız bütün mesajları görüyorum. Yapılması gerekenleri not alıyoruz ve yapmaya çalışıyoruz. Belediyenin imkânları belli. Bir sıra dâhilinde çalışıyoruz. İstiyoruz ki mahallelerimizin ihtiyaçlarını not edelim,  o mahalleye gittiğimiz zaman bütün ekibimizle gidelim. O köyde yapılabilecek ne varsa yapalım çıkalım istiyoruz. Bazen WhatsApp grubunu da inceliyorum. Böyle bir serzenişler görüyorum. Buna gerek yok. Çünkü hakikaten iyi niyetle bütün köylere yetişmeye çalışıyoruz. Bir planlama yaparken hava durumunu da düşünmek zorundayız.  Kış mevsiminde daha çok merkeze yakın köylerde, mahallelerde çalışalım, baharın ve yazın yüksek olan yerlerde çalışalım istiyorum. Şimdi sizlerin ısrarla ‘bize gel, bize gel’ demesi, diğer çalışma yaptığımız mahalleye karşı bir haksızlık oluyor. Ya da bir günde bitecek iş varken, makinelerin 2 gün kalmasını istemeniz, öbür taraftan almak anlamına geliyor. Haklı olarak herkes kendi mahallesini düşünür ama ben 53 mahalleyi düşünmek zorundayım. Sizlerden ricam bizlere biraz yardımcı olun. Gelin, ihtiyaçlarınızı Muhtarlar Müdürlüğü’ne bildirin, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bildirin, WhatsApp hattından atın.  Ama bizim yaptığımız planlamalara da biraz anlayışla bakın. Hava şartlarına göre, personel durumuna göre, planlayarak ilerlemek istiyoruz. Aksi halde sürekli git gel olacak. Ne gittiğimiz mahallenin işi bitmiş olacak ne de diğeri” dedi.

 

“KÜÇÜK İŞLERİ HALLEDİN”

 

Köylerde elbirliğiyle halledilebilecek küçük işler için bile belediyenin arandığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Küçük işler için, çok basit işler için bazen çağrılar olduğunu görüyorum. Ben de köy çocuğuyum. ‘Büz tıkandı, kepçe gelsin’ diye çağrı alıyoruz. Gidiyor arkadaşlarımız, elleriyle kaldırıp geri dönüyorlar.  İki kişinin iterek çıkarabileceği bir taş için belediyeden kepçe çağırmak hem bir maliyettir hem de o kepçenin başka yerde yapacağı mesaiye engel olmak demektir. Zaten şu yağmurlardan sonra, bütün mahallelerin yolunu elden geçireceğiz. Biz isteklerinizi yapacağız zaten. Küçük işler için ne olursunuz,  biraz anlayışlı olalım. Sonuçta hepimiz bir amaç için o köylerdeyiz. Sizin de bizim de amacımız hizmet” diye konuştu.

 

“VATANDAŞLA YÜZ GÖZ ETMEYİN”

 

Muhtarlardan belediye ekiplerine destek olmalarını isteyen Yılmaz, “Sizden ayrıca ekiplerimize destek olmanızı istiyorum. Vatandaş ile bizim ekipleri fazla yüz göz etmeyin. Çünkü bizim personelimizin içinde anlayışlı olanı vardır, olmayanı vardır. Vatandaş küfrediyor, bizimki de cevap veriyor. Ortam geriliyor. Mümkün olduğunca siz vatandaşlarımızla personel arasında bir köprü olun. Bir zeytin dalı kesildi diye bana bile küfür edenler oluyor. Bir insan, o dala takılıp ölse mi daha iyi,  yoksa o dalın kesilmesi mi? Benim için insan hayatı her şeyin önünde gelir. O yüzden küfürleri ben önemsemiyorum. Ama tabi bunu kaldıramayan arkadaşlarımız da var. Ekiplerimizi mümkün olduğunca yüz göz etmeyelim” ifadelerine yer verdi.

 

“BELEDİYEMİZİN SIKINTISI YOK”

 

Belediyenin hiçbir sıkıntısı olmadığını söyleyen Yılmaz, ”Belediyemizin hiçbir sıkıntısı yok, hiç endişeniz olmasın. Her köye geleceğiz, her mahalleye geleceğiz, her işi yapacağız. Ama dediğim gibi bu bir sıra ile olur. Ben 53 mahalleye 1’er hafta gitmiş olsam 1 yıl eder. Bir anlayış bekliyorum. Çok acil olan sorunları anında çözeriz. Ama ufak tefek şeyler için sabredeceğiz. Şu anda bildiğim kadarıyla Gürçam ile Kahyalar’da kapalı 2 yol var. Bu bekleyen 2 yolu da en kısa zamanda açacağız. Ayrıca, Büyükşehir, Konyaaltı, Muratpaşa ve Alanya Belediyelerinden yardımlar alıyoruz. Sağ olsunlar, başkanlarımıza bizi bu süreçte yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum”  diye konuştu.

 

DERNEKLER BİRLEŞSİN TALEBİ

 

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile Mahalle Muhtarları Derneği’nin birleşmesi yönündeki talebini bir kez daha dile getirdi. Belediye bünyesinde yeni servisler açacağını ve Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği binasına ihtiyacı olduğunu belirten Yılmaz, “İki tane muhtarlar derneğimiz var. Ben sabırla 1’e inmesini bekliyorum. Bu odalardan bir tanesi bana lazım. Yeni servisler açacağım ama benim belediyede oturtacak yerim yok. Vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek için eski pazar yerinin oradaki tek katlı binaya ihtiyacım var. Ben muhtarlardan rica ediyorum. İşhanı içerisinde muhtarlara ayırdığımız bir yer var. Üzerini de bir güzel yaptırdık. Yakında dış cepheleri de yaptıracağız. Rica ediyorum, dernekleri teke indirelim. Benim o odayı verin, ben de ödül olarak bir sekreter sözü veriyorum” dedi.

 

AKCA SERZENİŞTE BULUNDU

 

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından söz alan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Rafik Akca, “Sayın başkanım, seçildiğinizden bu güne kadar hep ısrarla, ‘Eski pazar yerinin oradaki muhtarlar derneği bana lazım, orayı boşaltacağız’ diyorsunuz. Diğer muhtarlar derneğindeki arkadaşlarımıza malzeme veriyorsunuz. Onlar, ‘Nasıl olsa diğer taraf boşaltılacakmış’ gözüyle bakıyor. Oranın statüsünü iyice araştırdınız mı? Oranın mevduatını biliyor musunuz? Gazipaşa Belediyesi, orayı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 10 yıllığına kiralamış. Daha önce Adil başkanım da bu konuyu gündeme getirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin o zamanki başkanı Menderes başkandı. Oraya Yeni Mahalle adına Yaşlılar Lokali yapmak istedi. Yani orası Yeni Mahalle’ye aitti. Yeni Mahalle Muhtarı da protokol yaparak bize devretti, orada kalmamız şartıyla. Biz muhtarlar derneği olarak bir araya geliriz, kongreye de gideriz ama mülkiyeti Gazipaşa Belediyesi’ne ait olan esas yer iş hanındaki yerdir” diye konuştu.

 

“DIŞARIYI PEK GÖRMÜYORSUNUZ”

 

Başkan Yılmaz’ın ‘Vatandaşlarla bizim ekipleri fazla yüz göz etmeyin’ sözüne karşılık Akca, “Siz ekiplerinizi gönderirken ‘muhtarlarla muhatap olun’ diye belirtiyor musunuz? Bir mahalleye ekip geliyor. Birisi ‘Ben CHP’nin sandık başkanıyım’ diyor,  diğeri ‘Ben CHP’nin mahalle temsilcisiyim’ diyor. Seçilmiş muhtarı gerekirse rencide ediyorlar. Sizin ‘Köylere mahallelere gittiğiniz zaman muhtarları muhatap alın’ diye özellikle belirtmeniz lazım. Bir de şunu belirtmek istiyorum; Siz sadece makamınızda oturuyorsunuz. Dışarıyı pek görmüyorsunuz. Sizin orada oturduğunuz ile dışarısı çok farklı yönetiliyor, Sayın Başkanım. Şimdi Fen İşleri Müdürlüğü ile mi? Durmuş Ali Beyle mi? Muhtarlar Müdürlüğü ile mi? Muhatap olacağız biz. Yani bize, ‘Siz benim belediyemin yapacak olduğu işlerde şu birimle muhatap olun, yapamazsa bana gelin’ demenizi istiyorum” dedi.

 

“EKİPLERE MUHTARA BİLGİ VERİN DİYORUZ”

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Muhtarlar derneklerinin teke inmesini istemem bir tarafı desteklediğim için değil. Bana isterseniz iş hanındaki yeri boşaltın. Fark etmez benim için. Orayı çok beğendiyseniz oraya geçin. Oranın ne kadar kiralanmış olduğu bizim sorunumuz. Uzatırız, bitiririz, satın alırız. Bu ayrı bir konu. O muhtarların derdi değil. Muhtarlar teke insin istiyorum mümkünse. Biz de bir oda kazanacağız düşüncesindeyiz. Diğer konuya gelince tabi ki ekiplere söylüyorum, ‘Gittiğiniz yerin muhtarına haber verin, onun bilgisi dahilinde çalışın’ diye. Ama bazen hızlı gidilmesi gerekiyor. Vatandaş acil çağırıyor. Giden arkadaşın aklına muhtara gitmek gelmeyebiliyor ya da arayacak zaman bulamayabiliyor. Planlı, programlı çalışmalarımızda muhtara mutlaka haber veriyoruz. Dışarıdaki ile benim ilgimin olmadığını söylediniz. Bazı olaylardan belki haberimiz olmayabilir. Ama sonuçta bizim dışarıda bir sürü ekibimiz var. Her yere belediye başkanı girecek, çıkacak diye bir şey yok. Belediye Başkanı’nın işleri oluyor. Ama dışarıda ne oluyor, ne bitiyor bana da geliyor” şeklinde konuştu.

Toplantı, muhtarların yol ve su talepleri ve yaşadıkları sıkıntıları anlatmalarıyla devam etti.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27