VELİLERE TATİL MESAJI

Gazipaşa’da 9 bin 548 öğrenci, cuma günü karne alarak yarıyıl tatiline çıkacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aktaş, yarıyıl tatili öncesi öğrenci ve velilere önemli mesajlar verdi.

YEREL 15.01.2020 12:26:53 0
VELİLERE TATİL MESAJI

2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci kanaat dönemi Cuma günü sona eriyor.  İlçemizde 65 resmi ve özel okulda eğitim-öğretim gören 9 bin 548 öğrenci, karnelerini alarak 15 günlük sömestr tatiline çıkacak. Gazipaşa’da protokol üyelerinin katılımıyla yapılacak olan karne dağıtım töreni ise Burhan İlk/Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek.  Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Aktaş, “2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sonuna gelmiş bulunmaktayız. İlçemizde toplam 65 resmi ve özel okul-kurumumuzda,  591 derslikte 9 bin 548 öğrenci, 691 öğretmenle eğitim öğretimin birinci dönemini Cuma itibariyle tamamlamış olacağız. Cuma günü saat 10.00’da karne dağıtım törenimizi Burhan İlk/Ortaokulu’nda yapacağız.   Birinci dönem itibarıyla,  ilçemizde şuana kadar eğitimi olumsuz etkileyecek herhangi bir durum olmadı. Sadece geçen haftaki sel felaketinden sonra ilçemizde bazı hasarlar meydana geldi. Bundan dolayı da Salı günü taşımalı eğitim veren okullarımızı tatil ettik. Bunun haricinde olumsuz bir gelişme olmadı. Şimdiden öğrencilerimize, öğretmen arkadaşlarıma hayırlı tatiller diliyorum” dedi.

 

ÖĞRENCİ VE VELİLERİNE ÖNEMLİ MESAJ

 

Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, yarıyıl tatili öncesi öğrenci ve velilere önemli mesajlar verdi.  Müdür Aktaş, “Yarıyıl tatilini öğrenciler için kendilerini yenileme, geliştirme, noksanlarını görme açısından birer fırsat olarak değerlendirmek lazım. Ve şimdiden başarısız olan öğrencilerimize de başarılar diliyorum.  Şubat tatilinde derslerine iyi çalışarak, bol bol kitap okuyarak,  eksiklerini tamamlama fırsatını iyi değerlendirmeleri lazım. Yine söylüyorum, vereceğimiz karneler aynı zamanda anne ve babaların karneleridir. O nedenle velilerimiz,  çocuklarımıza olumlu ya da olumsuz değerlendirme yaparken bu cümlemi hatırlasınlar. Öğrencilerimiz başarılıysa, arkalarında başarılı anne ve babalar vardır. Eğer öğrencilerimizde bir başarısızlık söz konusuysa, demek ki aile olarak yeterli derecede destek verilmediği kanaati oluştuğundan, bu öğrencilerimizin psikolojilerini bozmadan, başkalarıyla kıyaslama yapmadan, iyi niyetle değerlendirmeleri lazım. Bu bağlamda hepsine tekrar başarılar diliyorum. Öğrencilerimize iyi baksınlar, hayırlı tatiller dilerim” şeklinde konuştu.

 

3 ŞUBAT’TA DERS BAŞI YAPILACAK

 

Yarıyıl tatili 17 Ocak 2020 Cuma günü karnelerin alınmasıyla birlikte başlayacak. 17 Ocak-2 Şubat 2020'deki sömestr tatilinin ardından ikinci dönem 3 Şubat 2020 Pazartesi başlayacak. İkinci ara tatil ise 6-10 Nisan 2020'de olacak, 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.