“TALİHSİZ AÇIKLAMA!”

MHP İlçe Başkanı Terzi, Belediye Başkanı Yılmaz’ın Kızılin bölgesinde yapılan 18. madde imar uygulama çalışması hakkında yapmış olduğu basın açıklamasını ‘talihsizlik’ olarak nitelendirdi.

GÜNDEM 14.01.2020 11:37:40 0
“TALİHSİZ AÇIKLAMA!”

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı sert sözlerle eleştirdi. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın Kızılin bölgesinde yapılan 18. madde imar uygulama çalışması hakkında yapmış olduğu basın açıklamasını talihsizlik olarak nitelendiren MHP İlçe Başkanı Terzi, “Bu açıklamayı okurken, kendilerinin yoğun bir baskı altında kaldığının ve bu yükü kaldırabilecek bir potansiyelinin olmadığı da açıktır” dedi.

 

MHP İlçe Başkanı Terzi, yaptığı yazılı açıklamada siyasi polemik oluşturmaktan ziyade, yapılan faaliyetlerden ve Gazipaşa adına geri dönüşü olmayacak şekilde alınan kararlardan kamuoyunun haberdar olmasını sağlamak ve halkın doğru bilgilendirilmesini hedeflediklerini söyledi.  MHP İlçe Başkanı Terzi, “Meclis üyeleri aracılığıyla yapmış olduğumuz bilgi alma girişimi, maalesef Sayın Yılmaz’ın ifade ettiği şekilde olmamıştır. 18 uygulamasıyla ilgili hem CHP hem de İYİ Parti meclis üyeleri bilgilendirilirken, MHP ve AKP meclis üyeleri konunun dışında tutulmuş, bilgi edinme adına dilekçe ile yapmış olduğumuz başvuru bile ‘Herhangi bir bilgi-belge veremeyiz!’ şeklinde bir üslupta geri çevrilmiştir. Bizim bu yollarla elde edemediğimiz bilgi alma girişimi sonunda,  basına yapmış olduğumuz basın açıklaması neticesinde,  Sayın Yılmaz’ın dikkatini çekmiş olacak ki, basın üzerinden bizimle iletişime geçme kanalını açmış oldu. MHP İlçe Başkanlığı olarak,  yapılan basın açıklamasını okuduğumuzda aslında çok da bir şey kaybetmemiş olduğumuzu anladık. Çünkü Sayın Yılmaz’ın da aslında bizden çok farklı olmadığını gördük. Kendilerinin de konuyla alakalı bir bilgisi yokmuş! Sayın Yılmaz için ‘Bilgisi yokmuş!’ demişken; yapmış olduğu basın açıklamasının her satırında ‘Ben bilmiyorum! Benim haberim yok!’ diyen bir belediye başkanı ile karşı karşıyayız! Oysaki bundan tam 9 ay evvel seçim toplantılarında,  yerel yönetimler üzerine yüksek lisans yaptığının altını çizerek, her konudan haberdar olan bir belediye başkan adayını meydanlarda izliyorduk! Ne oldu, ne değişti.”

 

“ÇÖZÜMÜ KİM ÜRETERCEK?”

 

Belediye Başkanı Yılmaz’ın açıklamalarını talihsizlik olarak nitelendiren İlçe Başkanı Terzi,  “Sayın Yılmaz’ın basın üzerinden yapmış olduğu açıklama tam anlamıyla bir talihsizliktir. Bu açıklamayı okurken, kendilerinin yoğun bir baskı altında kaldığının ve bu yükü kaldırabilecek bir potansiyelinin olmadığı da açıktır. Siz, belediye başkanı olarak Gazipaşa ilçesinin bütün sorunlarıyla yakından alakadar olmalı ve her konuya hâkim olmalısınız. İlçemiz adına sizin ‘Bilmiyorum!’ deme hakkınız yoktur! Bu millet sizi, o makama seçerken, her şeyden haberdar olmanız için seçti. Her şeyden haberdar olup, çözüm üretmeniz için oy verdi. Peki, sizin hiçbir şeyden haberiniz olmayacaksa, çözümü kim üretecek? Sorunlardan, öyle sizin yaptığınız gibi ‘Bu Büyükşehir’in işi, bu DSİ’nin yapması gereken bir olay’ diyerek sıyrılamazsınız!” dedi.

 

TEKERLEMEYE BENZETTİ

 

 Başkan Yılmaz’ın açıklamalarını tekerlemeye benzeten MHP İlçe Başkanı Terzi, “Yapılmış olan açıklamayı olduğu gibi aşağıya aktarıyor ve konunun acziyetini kamuoyuyla paylaşıyorum:

 

‘…Efendim 'Dağ başından arazi getirilmiş' Peki nereye getirilmiş bu arazi? Deniz kenarına. Deniz kenarındaki araziler nereye gitti? Biliyor musun bunları? Var mı bir tane örnek. Deniz kenarında bulunan arazim dağın tepesine götürülmüş diyen biri var mı? Bunu iddia eden arkadaşlar bir örnek versinler. Kimin arazisi deniz kenarından uçmuş. Ben de bilmiyorum. Bilmeden neden kamuoyunun kafasını karıştırıyorsunuz?...’

 

Mehmet Ali Yılmaz Bey’in vermiş olduğu cevap, bana şu tekerlemeyi anımsattı. Kara kedi nerde? Ağaca çıktı. Ağaç nerde? Balta kesti. Balta nerde? Suya düştü. Su nerde? İnek İçti. İnek nerde? Dağa kaçtı. Dağ nerde? Yandı bitti kül oldu…” diye konuştu.

 

“BAŞKAN BEY’E YANLIŞ BİLGİ AKTARILIYOR OLABİLİR Mİ?”

 

18 uygulaması yapılırken, ilçeye 14 bin kişilik bir tesisin kurulacağı bilgisinin kamuoyuyla paylaşıldığını kaydeden Terzi, “18 uygulaması yapılırken, Adil Üstündağ isminde bir yatırımcı tarafından ilçemize 14.000 kişilik bir tesisin kurulacağı bilgisi de beraberinde kamuoyu ile paylaşıldı. Peki, bu kişi ile yapılan görüşmelerde nasıl bir teminat alındı? Yani bu kişinin, bu tesisi yapma garantisini kim veriyor? 14.000 kişilik bir tesis için ne kadarlık bir arazi gerekiyor? 75 dönümlük bir araziye bu potansiyele sahip bir tesis kurulabilir mi? Hani Sayın Yılmaz, malumunuz teknik konular hakkında fazla bir bilgiye sahip değil ya! Birileri bu boşluğu doldurup,  Başkan Bey’e yanlış bilgi aktarıyor olabilir mi? Hani diyor ya Sayın Yılmaz,  ‘Ben öyle bir şey görmedim!’  İnanın ben de böyle bir basın açıklaması daha önce hiç okumadım” dedi.

 

SÜRGÜN SORUSU

 

MHP İlçe Başkanlığı olarak, ilçe adına yapılacak olan bütün faaliyetlerin takipçisi olacaklarını söyleyen Terzi,  Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’ın oğlu Muhammed Ali Doğan’ın hangi yönüyle Finike’ye sürgün edildiğini sordu. Terzi,  “Daha önceki yapmış olduğum basın açıklamasında, Sayın Yılmaz’ı belediyede çalışan personelleri düşünce ya da fikirlerinden dolayı işten çıkarmadığı için takdir etmiş, kendilerine teşekkür etmiştim. Bu teşekkürümü de 8 Ocak 2020 tarihli haberden sonra geri alıyorum. Çünkü işçi alımları her ne kadar Büyükşehir bünyesinden yapılmış olsa da,  Muhammed Ali Doğan’ın hangi yönüyle, Finike ilçesine sürgün edildiğini de sormadan geçemeyeceğim! Biz MHP İlçe Başkanlığı olarak,  İlçemiz adına yapılacak olan bütün faaliyetlerin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Yetkili merciler isterlerse basın üzerinden,  isterlerse de kendi istedikleri bir toplantı neticesinde bizleri davet ederlerse, memnuniyetle katılıp, konular ile alakalı istişarelerimizi sunmak isteriz. Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değildir!” diye konuştu.

 

“HER ZAMAN VATANDAŞIN YANINDAYIZ”

 

Sel ve hortum felaketinde zarar gören vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunan Terzi, “Geçtiğimiz günlerde ilçemizde yaşanan sel ve hortum felaketinde,  maddi ve manevi zarar gören bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu konuda MHP Gazipaşa İlçe Başkanlığı olarak üzerimize düşen bütün sorumlulukların farkında olarak, her aşamada vatandaşlarımızın yanında olduğumuzun altını çiziyor, söylenecek sözde de yapılacak iş ve işlemlerde de her zaman kamu vicdanının yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27