JANDARMA OKUL SERVİSLERİNİ DENETLEDİ

Gazipaşa’da taşımalı eğitim kapsamında bulunan öğrencilerin sağlıklı bir şekilde taşınmasını amaçlayan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma trafik timleri, okul servilerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

GÜNCEL 14.01.2020 11:33:12 0
JANDARMA OKUL SERVİSLERİNİ DENETLEDİ

GAZİ Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulu önünde dün sabah yapılan denetimlerde,  6 araç ve sürücüsü, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği kapsamında kontrolden geçirildi. Denetimlerde şoförlerin zorunlu belgeleri, trafik suçları ile ilgili kayıtlarının kontrolü, araçların emniyet kemeri, dur ve okul taşıtı levhaları, araç periyodik bakımları, iç dış ve ışık donanımları, koltuk sayıları, güvenlik kameraları, yangın tüpü ilk yardım çantaları, yetki belgeleri uygunluk ve yeterlilik belgeleri teker teker incelenerek, araç sürücülerinin alkol ölçümleri yapıldı.  Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadı.

 

SÜRÜCÜLER VE ÖĞRENCİLER UYARILDI

 

Jandarma ekipleri, araç bakımlarının periyodik olarak yapılmasına özen gösterilmesi hususunda sürücüleri uyardı. Yapılan denetimlerde, öğrencilerin uyması gereken kurallar hakkında öğrencilere bilgi veren jandarma trafik ekipleri, özellikle öğrencilere emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulundu. Öte yandan Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma trafik timleri, yapılan servis denetimlerinin eğitim ve öğretim dönemi sonuna kadar periyodik olarak devam edeceğini bildirdi.