Tarih: 27.12.2019 11:33

“GAZİPAŞA’NIN ÖNÜ KESİLİYOR”

Facebook Twitter Linked-in

UYSAL İnşaat sahibi ve AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal, 2017’nin kasım ayında Uysal İnşaat ve GAZİSAN A.Ş. ortaklığında temeli atılan GaziPark Alışveriş Merkezi’nin (GaziPark AVM) son durumu hakkında bilgi verdi. Gazetemizin dünkü sayısında çıkan, 'AVM’ye ne oldu? Haberinin ardından açıklama yapan Uysal, AVM inşaatının tamamlandığını, ancak AVM’nin açılmasını bazı kişilerin engellediğini dile getirdi.

 

“İNŞAATI BİTİRMEME RAĞMEN AVM’Yİ AÇAMADIM”

 

Açıklamasına yaşanan süreçle ilgili bilgi vererek başlayan Uysal, “Uysal İnşaat ve arsa sahibi GAZİSAN A.Ş. olarak 10 Eylül 2017 tarihinde ilçemize bir alışveriş merkezi kazandırmak için sözleşme imzalayıp alışveriş merkezi yapmaya karar verdik. Aynı yılın kasım ayında inşaat yapımına başladık. Ben bu işi devralırken bu binanın planı projesi yapılmış ve inşaat ruhsat alınmıştı. Benim ruhsat almada her hangi bir sorumluluğum bulunmamaktadır. Ben projeyi devraldım hemen işe başladım. Bu işi yapmakta çok istekli ve heyecanlıydım. Hızlı bir şekilde işleri yürüttüm. Hedefim 2019 yılı başında burayı hizmete açmaktı. Ancak bazı gurupların engellemesi yüzünden 2019’da inşaatı bitirmeme rağmen AVM’yi açamadım. Açılış için işletim firması, inşaat firması, arsa sahipleri ve buraya mağaza açacak olan kurumsal firmalarla beraber 2020 yılı bir nisan olarak açılış tarihini belirledik ve çalışmaları daha da hızlandırdım” dedi.

 

“EN YAYGIN SİSTEMLERİ KULLANDIK”

 

AVM inşaatında en özel sistemleri kullandıklarını dile getiren Uysal, “Bu işi yapmak öyle kolay bir şey değil. Özellikle alışveriş merkezi olduğu için çok fazla kurala ve gelişmiş elektrik sistemi, ısıtma ve soğutma sistemi, yangın sistemleri, havalandırma gibi sistemleri seçerken çok hassas davrandık. En iyi ve en yaygın olarak kullanılan sistemleri seçtik. Özellikle MarkAntalya, Mall of Antalya, Agora Antalya ve Manavgat Novamall AVM’deki sistemlerin aynısını hatta bazı konularda daha da üstün sistemleri AVM’mizde yaptık. Binanın iskanı için tüm kurumlardan izinlerini aldım ve harçlarını ödedim. Gazipaşa Belediyesi’nden iskan ruhsatını aldım. Bu süreçte Gazipaşa Belediyesi bize yardımcı olmuş ve işlerimizi hızlandırmıştır. Buradan kendilerine teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.

 

“AVM’Yİ AÇMAMIZ ENGELLENİYOR”

 

AVM inşaatının tamamlanmasına rağmen, açılışın engellediğine dikkat çeken Uysal İnşaat sahibi ve AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal, “Her dönemde bizim ilçemizin kaderiyle oynamış, her zaman ilçemizin üzerine bir karabasan gibi çökmüş ve ilçe halkını hep fakir bırakmış, ilçemizdeki işsizlik yüzünden binlerce insanımızı göç etmek zorunda bırakmış, yıllar önce Gazipaşa’ya yapılan KOMBİ devre mülk binalarını olmaz deyip yıktırmış ve ilçemize yapılan havalimanını buraya uçak inmez deyip yaklaşık 20 yıl açtırmamış, bu ilçeye süper marketleri yıllarca açtırmayıp vatandaşları Alanya’ya, Manavgat’a alışverişe gitmeye mecbur etmiş, komşu ilçemiz Alanya’da 900 civarında otel varken bize bir tane bile otel yaptırmayan 'Gazipaşa küçük kalsın bizim olsun' diyen, zihniyete sahip bir grubun olduğunu biliyorsunuz. İşte bu grup şu anda AVM’nin açılışını engellemektedir” ifadelerini kullandı.

 

AVM İNCELEME ALTINDA

 

İki farklı üniversiteden gelen profesörlerin AVM’de inceleme yaptığını söyleyen Uysal, “Biz inşaatı tamamladık ancak o bahsettiğim grup, mahkeme aracılığı ile bilirkişi istemişler. Bu AVM olur mu? Olmaz mı? Yapılan sistemler uygun mu? Diye bilirkişi raporu istemişler. Bunun akabinde, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nden 4-5 tane profesör geldi ve inceleme yapıyorlar. Bu süreç 3-4 ay uzayacak. Biz ve AVM’ye mağaza açacak kurumsal firmalar 1 Nisan 2020’de AVM’yi açmayı planlıyorduk. Şu anda açılış tarihine yetiştirmemiz mümkün değil. Bu zihniyetin girişimleri sonucu rapor üstüne rapor isteniyor. AVM’yi açmamız sadece şalteri kaldırmak kadar yakın. Ama bu zihniyet bizi engelliyor. Gazipaşa’nın önü kesiliyor” dedi.

 

“TURİSTLERİ GETİREN UÇAĞIN YAKITINI KOKLUYORUZ”

 

GaziPark Alışveriş Merkezi’nin şehir dışında olduğunu ve Gazipaşa esnafına zararı olmadığını dile getiren Uysal, “Gazipaşa potansiyeli yüksek bir ilçe. Tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Ama ne yazık ki Gazipaşa’da turistleri tutacak, onların konaklayabilecekleri, alışveriş yapabilecekleri bir yer yok. Gazipaşa Havalimanı’na her yıl binlerce turist geliyor. Biz turistlerden bir şey kazanamıyoruz. Onların geldiği uçağın yakıtını koklamakla günlerimiz geçiyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

“ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIM”

 

AVM’yi açmak için elinden geleni yapacağını söyleyen Uysal, “Ben Uysal İnşaat sahibi olarak bu işi bitirdim. Bayrağı gökyüzüne çektim. Bu alışveriş merkezinde 217 kişinin hissesi ve hakkı vardır. Ben bu hissedarlara alışveriş merkezlerine sahip çıkmaya çağırıyorum. Bir taraftan da bu tesisi açmak için elimden gelen her şeyi yapacağımı, mücadeleme devam edeceğim bildiririm. Hepinize saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.

 

AVM’DE NELER VAR?

 

4 katlı planlanmış bulunan GaziPark AVM güneş alan, ferah, doğaya ve çevreye duyarlı akıllı bina sistemi kurgulandı. Kiralanabilir alanı 17 bin metrekare olan projede; 900 metrekare süpermarket, 3 bin 300 metrekare yapı market, 2 bin 500 metrekare çok katlı 2 mağaza, 5 sinema salonu, 500 metrekare oyun eğlence salonu ile 45 adet mağaza, 12 fast-food / 4 cafe & restaurant, 200 araçlık kapalı 50 araçlık açık otopark ile Alanya ve bölgesinin alışveriş ve yaşam merkezi olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —