KAÇAK YAPILARA YIKIM KARARI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tespitleri doğrultusunda Gazipaşa’da 27 kaçak yapı hakkında yıkım kararı çıkartıldı. Yıkım kararı çıkan yapılardan 9’u yaylada, 18’i ise şehir merkezi ve kırsal mahallelerde bulunuyor.

GÜNDEM 25.12.2019 10:27:59 0
KAÇAK YAPILARA YIKIM KARARI

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2019 tarihine uzatılan 'İmar Barışı'nda sona yaklaşılırken, bakanlığın tespiti doğrultusunda Gazipaşa’da 27 kaçak yapı hakkında yıkım kararı çıkartıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların sonucunda belirlenen kaçak yapılar, Gazipaşa Belediyesi tarafından yıkılacak. Bakanlık müfettişleri tarafından belirlenen kaçak yapıların 2’sinin yapı sahipleri tarafından yıkıldığı öğrenildi. 25 kaçak yapının yıkımı ise Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılacak ihaleden sonra yıkılacağı kaydedildi.

 

GAZİPAŞA’DA TOPLAM 27 KAÇAK YAPI TESPİT EDİLDİ

 

Gazipaşa’nın 12 mahallesi ve 1 yaylasında 27 adet kaçak yapı tespit edildi. Yıkım kararı çıkan yapılardan 9’u yaylada, 18’i ise şehir merkezi ve kırsal mahallelerde bulunuyor. Gazipaşa genelinde belirlenen kaçak yapıların 9’u Kaş Yaylası’nda tespit edildi. Yıkılacak yapılardan 5’i Beyobası Mahallesi’nde, 3’ü Esentepe Mahallesi’nde bulunurken, İstiklal Mahallesi, Pazarcı Mahallesi, Yeni Mahalle, Sarıağaç Mahallesi, Muzkent Mahallesi, Gökçesaray Mahallesi, Ekmel Mahallesi, Güney Köy Mahallesi, Karaçukur Mahallesi ve Kahyalar Mahallesi’nde ise birer adet kaçak yapı bulunuyor.

 

“YIKIMLAR İHALEDEN SONRA”

 

Yıkım kararı alınan kaçak yapılar için yapı sahiplerine tebligat gönderdiklerini dile getiren Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker, yıkımların belediyenin yapacağı ihalenin ardından gerçekleştirileceğini ifade etti. Tespit edilen kaçak yapıların 27 adet olduğunu söyleyen Toker, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tespitleri doğrultusunda Gazipaşa genelinde 27 kaçak yapı hakkında yıkım kararı çıkartıldı. Yıkımlar belediyemiz tarafından yapılacak ihale sonrası gerçekleşecek. Çünkü bu yapıları yıkacak, paletli iş makinelerine sahip değiliz. Onun için yıkım işi için ihale yapılacak. Ve akabinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tespit ettiği kaçak yapıları yıkacağız” dedi.