ÇELİK’TEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Alanya ve Anamur’da hava muhalefeti nedeniyle camekan ve seraları zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

GÜNCEL 25.12.2019 10:23:52 0
ÇELİK’TEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

ANTALYA ve ilçelerinde ikin gündür etki olan fırtına ve sağanak yağış Akdeniz Bölgesi’nin tamını etkisi altına aldı. Sağanak yağışın etkili olduğu bölgemizde, fırtına hayatı olumsuz etkilerken, bazı ilçelerde çıkan hortum, tarım arazilerine zarar verdi. Fırtına ve hortumun etkili olduğu Alanya, Kaş ve Anamur’da yüzlerde dönüm arazi üzerinde kurulu olan seralar zarar gördü.  Gazipaşa’da ise sera ev tünellerde küçük çaplı maddi hasarlar meydana geldi.

 

Yaşananların ardından üzüntüsünü dile getiren Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Alanya, Kaş ve Anamur’da tarım arazilerimiz fırtına ve hortum nedeniyle büyük zarar gördü.  Avsallar, Konaklı, Payallar, Kestel, Toslak, Yeşilöz mahallerinde üretim yapan çiftçilerimizle, Kaş ve Anamur’daki üreticilerimiz kötü hava şartlarından dolayı ekonomik kayıplar yaşadı. İlçemizde de camekan, sera ve tünellerde küçük çaplı hasarlar meydana geldi. Gazipaşa’da çok fazla bir zarar yok. Ben bütün çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah daha büyük felaket göstermesin” dedi.