HIZ KONUSU VEKİLLERDE

Gazipaşa’da gündemden düşmeyen hız limiti konusu Antalya’da yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıya katılan Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Şahin, Gazipaşa halkının mağduriyetlerini milletvekill

GÜNDEM 24.12.2019 11:40:34 0
HIZ KONUSU VEKİLLERDE

GAZİPAŞA’DA, aylardır gündemden düşmeyen hız limiti konusu Antalya’da masaya yatırıldı.  AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın ve Kemal Çelik’le birlikte, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ve 19 ilçe oda başkanlarının katılımıyla düzenlenen, 'Esnaf ve Sanatkarların Hükümetten Talepleri' konulu toplantısında Gazipaşa’da uygulanan hız limitleri gündeme getirildi. Toplantıya katılan Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı ve Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, 20 Aralık’ta Gazipaşa’da yapılan toplantıda alınan kararları milletvekillerine sundu. Gazipaşa’da uygulanan hız limitlerinin ile sakinlerini mağdur ettiğini dile getiren Şahin, hız limitlerinin değiştirilmemesi durumunda tarım ve turizmin sekteye uğrayacağını vurguladı.

 

MİLLETVEKİLİ KÖSE: KONUYU YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

 

Konuyla ilgili olarak hem Ulaştırma Bakanı hem İçişleri Bakanı’ndan randevu alacağını dile getiren AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, “Hız sınırı konusunda birçok kez ilgili makamlarla görüştük. Biz hız sınırı uygulanmasın demiyoruz ama bunun bir makul seviyesi olması lazım” dedi. Antalya ve ilçelerinde özelikle akşam üstüleri trafiğin tıkandığını işaret eden Milletvekili Köse, “Bunun tamamen sebebi hız sınırı. Adam 70’i geçmeyeceğim deyince, sol şeritte tıkalı sağ şeritte tıkalı. Biz bunu defalarca söyledik. Hep birlikte bakanımızla görüşüp konuyu bir kez de beraber dile getirelim” diye konuştu. Uygulanan cezaların ağır olduğuna dikkat çeken Köse, “Cezalar çok ağır. Adam direksiyona geçtiğinde on kere düşünüyor. Bu konuda çok haklısınız” ifadelerini kullandı.

 

“200 KİŞİ CEZA YEDİ”

 

Son günlerde Gazipaşa ile Güney Mahallesi arasında 200 kişiye ceza yazıldığını iddia eden Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı ve Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, “Hız limiti konusunda Gazipaşa’da mağduriyet yaşanıyor. Güney Mahallesi ile Gazipaşa arasında 200 kişiye ceza yazıldı. Hatta vatandaşlarımız yolu kapatmayı bile düşündü” dedi.

 

“BU SORUNUN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR”

 

Düzenlenen toplantı hakkında bilgi veren Başkan Şahin, “20 Aralık 2019 Cuma günü Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde sivil toplum kuruluşları ile birlikte hazırlamış olduğumuz hız limitlerinin arttırılması konulu yazımız, milletvekillerimize izah edilerek taleplerimiz iletilmiştir. Gazipaşa’da hız limiti sorunun çözülmesi gerekiyor. Bu konuda çok kişi mağdur olacak. Bu sorun çözülmezse, hem tarım hem de turizm sekteye uğrayacak. Biz yetkililerin gerekli adımları atmasını bekliyoruz. İnşallah, sivil toplum kuruluşları ile birlikte hazırlamış olduğumuz yazımız dikkate alınır ve bu sorun bir an önce çözüme kavuşur” diye konuştu.

 

ÖNERİLEN HIZ LİMİTLERİ ŞU ŞEKİLDE

 

Başkan Şahin, “İlçe merkezinde yani Gazipaşa Havalimanı Kavşağı ile Ekmel Mahallesi Kavşağı arasında hız limitinin tüm araçlar için 82 kilometreye çıkartılması gerekiyor. UKOME kararında belirtilen Kahyalar Mahallesi, Çobanlar Mahallesi, Beyrebucak Mahallesi ve Muzkent Mahallesi geçişlerinde; otomobil ve panelvan cinsi araçlar için uygulanan hız limiti 70 kilometre hızdan 110 kilometre hıza, minibüs ve otobüs cinsi araçlar için 50 kilometre hızdan 100 kilometre hıza, kamyon ve Kamyonet cinsi araçlar için saatte 50 kilometre hızdan 90 kilometre hıza çıkartılması gerektiğini hazırladığımız yazıda belirttik” şeklinde konuştu.