POLİS VATANDAŞI DİNLEDİ

İlçe Emniyet Müdürü Akbıyık, Gazi Mahallesi sakinlerinden şüpheli gördükleri her şahıs ve aracı polise bildirmelerini istedi.

GÜNCEL 24.12.2019 11:39:11 0
POLİS VATANDAŞI DİNLEDİ

GAZİPAŞA İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Gazi Mahallesi’nde huzur toplantısı yapıldı. Selinus Pastanesi’nde yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbıyık, Gazi Mahallesi Muhtarı Refik Kaya, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün farklı birimlerinde görevli amirler ve mahalle sakinleri katıldı. Toplantıda, asayiş, trafik, güvenlik, terörle mücadele, siber suçlar ve bunlarla nasıl mücadele edileceği konularında hazırlanan broşürler dağıtıldı.

 

Toplantıda polis ve vatandaş işbirliğinin öneminden bahseden Müdür Akbıyık, mahalle sakinlerinden şüpheli gördükleri her şahıs ve aracı polise bildirmelerini istedi.  Akbıyık, “Her ay bir mahallemizde toplantı yapıyoruz. Mahallede bizim göremediğimiz, sizlerin iletmek istediği konuları dinliyoruz. Bizim görev yapmamıza yardımcı olacak şekilde şüpheli şahıs ve araçları bizlere iletin. Vatandaşın huzurunu bozan kişiler varsa mücadeleyi birlikte yapalım. Kapım her zaman açık, bir sorununuz ya da iletmek istediğiniz bir şey olursa,  her zaman gelebilirsiniz” dedi. Toplantıda vatandaşlardan gelen sorular tek tek yanıtlanırken, ilgili birim amirleri ise sorunları not aldı.

 

MAHALLE SAKİNLERİNİN ŞİKAYETİ

 

Huzur toplantısında mahalle sakinleri, mahalle içerisinde yer alan lise ve çevresinde gençlerin tehlikeli motor kullanmalarından, okul bahçeleri ile parklarda akşamları uygunsuz davranışların (sigara, alkol kullanımı) olmasından dert yanarak, polisin devriyeyi arttırmasını istediler. Vatandaşlar, özellikle okul çevrelerinin sivil yaya ekipler,  tarafından denetlenmesini istediler. 

 

MÜDÜR TALİMAT VERDİ

 

Vatandaşların sorunlarını dinleyerek ilgili birim amirlerine talimat veren İlçe Emniyet Müdürü Akbıyık, “Özellikle akşam saatlerinde tüm parklar ve okul bahçeleri kontrol edilerek,  GBT kontrolleri yapılsın. Alkol alan varsa gerekli cezai işlem uygulansın.  Akşamları buralarda kimseyi istemiyoruz” dedi. Muhtar Kaya ve mahalle sakinleri, bazı araçların geç saatte yüksek ses müzikle geçtiğini ve torpil attıklarını belirttiler. Mahalle sakinlerine böyle durumlarda araçların plakalarını alıp,  155'i aramalarını tavsiye eden Müdür Akbıyık, devriyeleri arttıracaklarını belirtti.

 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

 

Gazi Mahallesi Muhtarı Refik Kaya, “İlçe Emniyet Müdürümüz başkanlığında gerçekleşen toplantıda mahallemizdeki sorunlarımızı dile getirdik. Müdürümüz gerekli talimatları verdi. Mahallemizdeki asayiş ve trafik durumu hakkında değerlendirme yaptık. İlgilerinden dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çok teşekkür ederiz” dedi.