SIFIR ATIK DESTEĞİ

Gazipaşa’da Sıfır Atık Projesi’nin hayata geçirilmesi için özveriyle çalışılıyor.

GÜNDEM 5.12.2019 10:30:05 0
SIFIR ATIK DESTEĞİ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında, Gazipaşa’daki tüm kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve okullarda geri dönüşüm kutuları bulunuyor. Sıfır Atık Projesi’nin ilçe genelinde hayata geçirilmesi için özveriyle çalışmalar devam ediyor. İlçedeki kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve okullarda bulunan kağıt, metal, cam ve plastik geri dönüşüm kutuları dolduklarında özel bir firma aracılığıyla toplanıyor. ‘Sıfır Atık Projesi’ ile israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve dönüştürülmesi amaçlanıyor.

 

TÜM KURUMLARDA VAR

 

Gazipaşa’daki tüm kamu kurumlarında, sivil toplum örgütlerinde ile okullarda uygulanan ve yaygınlaşmaya başlayan proje ile temiz ortam kaynaklı olarak performansın ve verimliliğin arttırılması, israfın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması, çevresel risklerin azaltılmasının sağlanması ve duyarlı tüketici duygusuna sahip olunmasının saplanması hedefleniyor.

 

OKULLARIN TAMAMINDAN DESTEK

 

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, ilçedeki tüm okullara geri dönüşüm kutusu bulunduğunu söyledi. İlçenin en uzak köylerinden birisi olan Yeniköy Bozerkek İlkokulu’nda dahi geri dönüşüm kutularının bulunduğuna dikkat çeken Aktaş, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan'ın takdirleri ve himayelerinde başlatılan  'Sıfır Atık Projesi' kapsamında geri dönüşüm kutuları tüm okullarımızda bulunuyor. Geri dönüşüm kutuları dolduğu zaman firma hemen gelip alıyor.  Okullarımızda öğrencilerimizi konuyla ilgili bilinçlendiriyoruz. Herkesi bu konuda daha özenli ve duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.