18’DEKİ SORUNLARA ÇÖZÜM ARANDI

Gazipaşa Belediyesi, 19 Kasım’da askıya çıkan Şehit Süleyman Gür Bulvarı çevresinde yapılan 18 uygulama planıyla ilgili yer sahiplerine bilgilendirme toplantısı yaptı.

GÜNCEL 5.12.2019 10:28:07 0
18’DEKİ SORUNLARA ÇÖZÜM ARANDI

İSTİKLAL ve Aydın mahallelerinin bir kısmını kapsayan Şehit Süleyman Gür Bulvarı çevresinde yapılan 1/1000 ölçekli 18 uygulama planıyla ilgili Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, 18 uygulamasıyla ilgili kusurlara çözüm arandı. Dün saat 14.30 yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker, planı hazırlayan Harita Mühendisi Kemal Nar ve mahalle sakinleri katıldı.

 

 “HABERSİZ BİR İŞ YAPMIYORUZ”

 

Toplantıda konuşma yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Belediyesi’ni şeffaf bir şekilde yönettiklerini belirterek, “Biz kimseden habersiz bir iş yapmıyoruz. Şehit Süleyman Gür Bulvarı çevresinde yapılan 18 uygulamasının planı 19 Kasım’da belediyemizde askıya çıktı. Planımız 18 Aralık tarihine kadar askıda kalacak. Bu süre içinde itirazlarınızı yapabilirsiniz. Biz, Belediye encümeninde bu itirazları değerlendireceğiz. İtirazlar değerlendirildikten sonra, Kadastroya kontrol için göndereceğiz. Ardından tescil işlemleri için Tapu Müdürlüğü'ne göndereceğiz. Biz, bir önce bu uygulamayı tamamlayıp, ev yapmak isteyen vatandaşlarımıza ruhsat vermeyi istiyoruz” dedi.

 

“SORUNLARI HEP BERABER ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker ise, “Resmi Gazete’de yayımlanan kanunla ilgili bu uygulamayı yapmaya zorunlu kaldık. 18 uygulamaları genellikle sevimli karşılanmaz. Yapılan 18 uygulamalarında sorunlar olabilir. Biz teknik olan sorunları hep beraber çözmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞLAR SORUNLARI AKTARDI

 

Yapılan açıklamaların ardından, söz mahalle sakinlerine verildi. Vatandaşlar, ekrana yansıtılan imar planını yetkilerin önünde inceleme fırsatı buldu. Ada ve parsellerinde sorun olan vatandaşlar, sorunları yetkililere bildirdi. Kafalarında soru işaretleri bulunan mahalle sakinleri yetkililer tarafından bilgilendirilirken, 18 uygulamasından memnun olmayan vatandaşlar ise itiraz haklarını kullanacaklarını dile getirdi.

 

18 ARALIK’TA ASKIDAN İNECEK

 

Şehit Süleyman Gür Bulvarı çevresinde yapılan 1/1000 ölçekli 18 uygulama planı Gazipaşa Belediyesi’nde askıya çıkmıştı. 1 ay askıda bekleme süresi bulunan plan, 18 Aralık Çarşamba günü askıdan indirilecek.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27