MÜFTÜLÜKTEN EVLİLİK SEMİNERİ

Gazipaşa İlçe Müftülüğünce yeni evlenen ve düğün hazırlıkları yapan çiftlere yönelik ‘Evliliğe İlk Adım Seminerleri’ başlatıldı.

GÜNCEL 5.12.2019 10:28:36 0
MÜFTÜLÜKTEN EVLİLİK SEMİNERİ

‘AİLENİN sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması amacıyla’ İlçe Müftülüğünce düzenlenen seminerlerde yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgiler veriliyor.

 

“BAŞVURU YAPIN”

 

Gazipaşa ilçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından verilen ‘Evliliğe İlk Adım Seminerleri’ 26 Kasım tarihinde başladı. Seminerlerin önemine dair açıklamada bulunan Gazipaşa İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) Vaizi Esma Aydın,  “Diyanet İşleri Başkanlığımız ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik etmektedir.  Aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi,  kurulan ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması için çalışmalar yapılmaktadır.  Bu bağlamda yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla seminerler düzenliyoruz. Seminerlere katılmak isteyen çiftler,  müftlüğümüze ve ADRB büromuza başvurabilirler. Seminerler haftada iki seminer olmak üzere, dört hafta boyunca devam edecek. Seminer sonunda katılımcılara belge verilecektir” dedi.