Tarih: 02.12.2019 23:39

SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenen ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) noktalarının bulunduğu güzergahlarda uygulanacak hız limitleriyle ilgili trafik işarete ve levhaları D400 Karayolu üzerinde konulmaya başlandı. Gazipaşa’da trafik denetimlerini rutin olarak sürdüren, trafik birimleri denetimlerde yeni belirlenen hız kurallarını dikkate alacak. Buna göre Kahyalar Mahallesi’nde bulunan Şirin Büfe ile Kırahmetler Mahallesi arasında bulunan güzergahta otomobiller saatte 70, kamyon ve kamyonetler ise saatte 50 kilometre hızla gidecek. Hız sınırını aşan sürücülere ise trafik cezası uygulanacak.

 

KURALA UYMAYANLARA CEZA YAĞACAK

 

Elektronik Denetleme Sistemlerinin (EDS) kurulduğu Gazipaşa’da hız sınırına uymayan sürücülere ceza yağacak. Özellikle Kahyalar Mahallesi’nde bulunan Şirin Büfe ile Kırahmetler Mahallesi arasındaki 20 kilometre uzunluğundaki güzergahta sürücülerin hız konusunda daha dikkatli olması gerekiyor. Otomobillerin 70, kamyon ve kamyonetler için hız sınırının saatte 50 kilometre olduğu güzergahta hız sınırını yüzde 10’dan yüzde 30’a kadar aşan sürücülere 235 TL, yüzde 30’dan yüzde 50’ye kadar aşan sürücülere 488 TL, yüzde 50’den fazla aşan sürücülere ise 1.002 TL trafik cezası uygulanacak. Buna göre; söz konusu güzergahta 76 kilometre hızla radara giren kamyon ya da kamyonet sürücüleri, 1.002 TL trafik cezasına çarptırılacak.

 

ŞİRİN BÜFE-İMAMLI ARASI 110 KM/S

 

Öte yandan, Kahyalar Mahallesi’nde bulunan Şirin Büfe Alanya’nın İmamlı Mahallesi arasındaki güzergahta ise hız sınırı otomobiller için 110 km/s, kamyon ve kamyonetler için ise 90 km/s olarak güncellendi. Aynı şekilde EDS koridorunun bulunduğu bu güzergahta da hız sınırını aşan sürücüler, trafik cezasına çarptırılacak.

 

HIZ TEPKİSİ

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenen hız kuralları ve güzergahları Gazipaşa’da vatandaşların tepkisini çekti. Hız sınırın Kırahmetler Mahallesi’ne kadar uzatılmasına anlam veremeyen Gazipaşa halkı, UKOME’nin Gazipaşa’nın, Macar, Çobanlar, Beyrebucak ve Muzkent mahallelerini Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi ile bir tutarak meskun mahalleler içinde göstermesine tepki gösterdi. Macar, Çobanlar, Beyrebucak ve Muzkent mahallelerinde Mahmutlar kadar trafik ve vatandaş yoğunluğunun bulunmadığını söyleyen ilçe halkı, Kırahmetler Mahallesi’ne kadar uzatılan hız sınırının, Macar Mahallesi’nde son bulması gerektiğini dile getirdiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —