MECLİSTE YOĞUN GÜNDEM

Gazipaşa Belediyesi'nin Aralık ayı meclisi Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı.

GÜNCEL 2.12.2019 23:37:21 0
MECLİSTE YOĞUN GÜNDEM

GAZİPAŞA Belediyesi'nin Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gazipaşa Belediyesi'nin Aralık ayı meclisi Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın yönettiği oturuma, CHP’li Zafer Tan, İYİ Partili Mehmet Yılmaz ve Ak Partili Şevki Çağlayan mazeret bildirerek katılmadı.

 

TURİZM BİRLİĞİNE KATILDIK

Meclisin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Pazarcı Mahallesi’nde yapılması istenilen baz istasyonuyla ilgili gelişmeleri meclis üyeleriyle paylaştı. Mecliste, Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliğinin 1 Ekim 2019 tarih ve 47 sayılı birlik üyeliğiyle ilgili yazısı mecliste görüşüldü.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizden bir talebidir. Birlik, 2010 yılında Antalya Konyaaltı Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği olarak kurulmuş. Daha sonra il özel idaresinin kalkmasıyla birlikte birliğin adı Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı ve Hizmet Birliği olarak değiştirilmiş. Daha sonra yapılan tüzük değişikliğiyle birliğin adı, Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği olmuş. Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu, birlik tüzük değişikliğini 24 Eylül 2019 tarihinde onaylamış.  Birliğin amacı, Antalya’daki belediyelerin turizm konusunda birlikte hareket etmesini sağlamak. Üyelik aidatı her yıl bir önceki yıla ait kesinleşen bütçe gelirlerinin binde biri oranında. Yani şuanda 36 milyon kesinleşen bütçe gelirimiz olduğunu düşünürsek,  36 bin lira civarında aidatı var” dedi.

 

PARTİ GRUPLARINDAN DESTEK

 

Konuyla ilgili CHP Grup Sözcüsü Ulaş Özgen, “Günümüzde Gazipaşa’da tarım bir gelir kaynağı. Bundan sonra turizm daha önemli bir gelir kaynağı olacak.  Böyle bir yapılanmanın içine girmemiz gerekiyor. Sadece Gazipaşa Belediyesi olarak kendimiz yapacak olsak daha az sesimizi duyururuz. Böyle bir birlik çatısı altında faaliyet yürütürsek daha faydalı olacaktır. Partimiz adına uygundur” dedi. İYİ Parti Grup Sözcüsü Mehmet Yüksel, “Gazipaşa Belediyesi’nin bu birliğin içerisinde olmasında faydaları var. Çünkü bazı başaramayacağımız altyapı hizmetleri, tanıtım olabilir. Turizmle ilgili aklımıza ne gelirse bu birlik içerisinde işimizi halledebiliriz. Çünkü bizim ihtiyacımız daha çok olacak. Birçok ilçe bunu kabul etti, geç kalan ilçelerden birisi bizim. Kabulü yönünde görüş bildiriyoruz” diye konuştu. AK Parti Grubu adına söz alan Mustafa Uysal, “Çok önemli yapılması gereken bir iş. Maalesef bizde şöyle bir olumsuzluk var. Turizmdeki pastadan en az alan ilçeyiz. İnşallah bunun ileride düzeleceğini düşünüyoruz. Yapılması gereken bir şey evet diyoruz” dedi. MHP Grup Sözcüsü Murat Özgen ise “İlçemiz adına yararlı olacağını düşünerek, destekliyoruz” dedi.  Gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.

 

BİLİRKİŞİLER BELİRLENDİ

 

Antalya Valiliği Kadastro Müdürlüğünün 4 Kasım 2019 tarih ve 4186596 sayılı bilirkişi seçimiyle ilgili yazısı görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “Antalya Valiliği Kadastro Müdürlüğü, Gürçam (Bilos) bilirkişi tayin edilmesini istedi. Bizde muhtarla görüşerek isimleri belirledik.  Ali Demiral, Muzaffer Özdemir, Orhan Tuncer, Mustafa Çağlayan, Soner Kaya ve Veysel Demiral” dedi. Madde oylanarak oybirliğiyle kabul edildi.  Mecliste, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 25 Kasım 2019 tarih ve 369 sayılı ödenek aktarmasıyla ilgili yazısı görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildi.

 

MAKAM ARACINA EL KONULAMAYACAK

 

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 26 Kasım 2019 tarih ve 371 sayılı kamu yararına tahsis kararı alınmasıyla ilgili müzakeresi mecliste görüşüldü.  Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Şuanda bizim makam arabası olarak kullandığımız araba, daha önce üzerinde yakalama kararı konmuştu. Onları kaldırdık ama yarın tekrar bu tip olay başımıza gelebilir. Bu aracın kamu hizmetlerinde fiilen kullanıldığına ilişkin karar alırsak, tekrar yakalama kararı koyma şansları kalmıyor. Yani şuanda kullanılan AUDİ marka arabanın kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan mallar sınıfına alınması yönünde bir teklif” dedi.

 

MECLİSTEN OYBİRLİĞİ

 

CHP Grubu adına konuşan Ulaş Özgen, “Makam aracı sizin kullanımınızda olan ve Gazipaşa Belediyemizi temsil ediyorsunuz. Fiilen kamu hizmetinde kullanılmakta. CHP grubu adına uygundur” dedi. İYİ Partili Mehmet Yüksel, “Makam arabası konusu geçmişte çok gündem oldu. Bu kararla bu işi gündemden kaldırırız. Kamu yararı kararı alınması doğrudur, bizim içinde uygundur” diye konuştu. AK Partili Mustafa Uysal, “Bizim için de uygundur” derken,  MHP’li Murat Özgen, “Sorun yok başkanım. En azından saklamak zorunda kalmayız” dedi. Karar oybirliğiyle kabul edildi.

 

GAZİBEL’İN SERMAYESİ 990 BİN LİRA

 

GAZİBEL İnşaat Limitet Şirketi’ne sermaye aktarımıyla ilgili konu görüşüldü. Başkan Yılmaz, “Yeni kurulan bu şirket bize hibe edildi, bağışlandı. Bizde geçen mecliste kabul ettik.  Dolayısıyla bu şirketin ne borcu ne alacağı bir şeyi yok. Bizim buradaki amacımız, mevcut şirketimiz zaten vardı. Mevcut şirkette hem personel hem ticari faaliyetler yürütüldüğü için birbirine karışıyordu. Ticari faaliyetlerimizi bu şirket üzerinden yapalım istiyoruz. Parke fabrikamız var. Parke üretiyoruz, parke satışı yapıyoruz. Bu hafta itibariyle beton santrali kurduk, kendi ihtiyacımızı görecek kadar.  Beton ihtiyacımızı da bu fabrikadan sağlayacağız. Mevcut şirketin hesapları o kadar birbirine girmiş ve karışmış ki, ilişsizlik belgesi alamıyoruz.  Borcu yoktur yazısı alamıyoruz. Herhangi bir ihaleye sokamıyoruz. Yeni kurduğumuz şirketteki amacımız, sıfır borcu olan bir şirket olsun. İhalelere girsin. Rahatlıkla ilişsizlik belgesi alsın ve ticari faaliyetlerimizi bu şirket üzerinden yürütelim istiyoruz. Bir de kar mı zarar mı ediyoruz. Onu da görelim istiyoruz. Beton santrali kurduk ama mikserimiz yok. Ufak tefek makine ekipmanları almamız gerekiyor. Bunun için sermayeye ihtiyacımız var. Sık sık da sermaye artırımına gitmemek için 990 bin lira gibi bir sermaye artırımı yapalım diyoruz. Belediye bunu hemen ödemek zorunda değil” dedi.

 

CHP grubu adına Ulaş Özgen, “Partimiz adına uygundur. İnşallah şirketimizde verimli çalışmalar yaparız. Diğer şirketimizin borçlarını da öderiz” dedi. İYİ Partili Yüksel, “Selinus Şirketiyle ilgili sermaye aktarımına karşı çıkmıştık. O şirketin mali yapısı çok sağlıklı değil.  İlk etapta 1 milyon gibi rakam yeni şirketin yapacağı çalışmalar için yeterli olabilir. Grubumuz adına destekliyoruz onaylıyoruz” diye konuştu. Ak Parti Grubu adına Uysal, “Maalesef eski şirketimiz borçlanmış, ihalelere giremiyor. Gönül isterdi ki bu duruma düşmeyelim. Yeni şirketin önünün açılması için evet diyoruz” dedi. MHP’li Özgen de, “Belediyemizin hizmetlerinin önünün kesilmemesi açısından destek vereceğiz. Bu şirketin de takipçisi olacağız. İnşallah bu şirketi de batırmayız ve başka bir şirket kurmak zorunda kalmayız” şeklinde konuştu.  Başkan Yılmaz, “Gazipaşa’da söz sahibi bir şirket yaratacağımıza inanıyorum, bunun iddiasındayım” dedi. GAZİBEL İnşaat Limitet Şirketi’ne 990 bin lira sermaye aktarımı oybirliğiyle kabul edildi.

2020 yılında Belediye Meclisi’nin, aksi bir karar alınmadığı sürece her ayın üçüncü iş günü toplanması oybirliğiyle kabul edildi.

 

ANA SÖZLEŞMEDE KÜÇÜK DEĞİŞİKLİK

 

Belediye Meclisi’nde,  Selinus İnşt. İnşaat Malz. Tic. Ltd. Şti.'nin ana sözleşme değişikliği ile ilgili konu görüşüldü.. Gazipaşa Belediyesi'nin, personel ihtiyacı için şirketten hizmet aldığını ancak şirketin böyle bir yetkisinin olmadığını söyleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, 'Bu şirketin ana sözleşmesinde değişiklik yaparak, personel hizmeti konusunu faaliyet konuları arasına almak istiyoruz. Bu yasal, yapılması gereken bir değişiklik' dedi. CHP grubu adına Ulaş Özgen ve İYİ Parti grubu adına Mehmet Yüksel, bu uygulamanın önceki dönem belediyesinin bir eksikliği olduğunu belirterek değişikliği kabul ederken, AK Parti adına Mustafa Uysal ve MHP adına Murat Özgen, 'Bizim bu maddeyi detaylıca incelememiz gerekiyor. Öncelikle komisyona gitsin' dediler. Yılmaz, 'Herhangi başka bir yerde değişiklik yapmayacağız. Ekleyeceğimiz sadece 'personel çalıştırılması hizmeti' ibaresi olacak. Herhangi bir işten çıkarma gibi bir durum söz konusu olmayacak' dedi. Şirketin faaliyetlerine 'personel çalıştırılması hizmeti' ibaresi eklenmesine oy çokluğuyla karar verildi.

 

HAKL BÜFE ÖĞRENCİLERE EMANET

 

Gazipaşa Belediyesi tarafından işletilen Selinus Sahili'nde bulunan Halk Büfe'de çalışacak personelin, Avukat Kemal Akça Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği düzenlenerek öğrencilerden oluşması konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu görüşüldü. Oy birliği ile çıkan karara göre, Halk Büfe'de çalışacak personel, Avukat Kemal Akça Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşacak. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 'Hem öğrenciler öğrendiklerini uygulama fırsatı bulacak ve staj yapacak, hem de biz personel gideri vermemiş olacağız. Halk Büfe'nin kasası yine Gazipaşa Belediyesi'nde olacak ve orada çalışan personel arkadaşlarımız önceki görevlerine geri dönecek' şeklinde konuştu.