Tarih: 29.11.2019 06:22

MALİ DİSİPLİN ATAĞI

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, makamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Belediyenin yaptığı çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz, Pazarcı Mahallesi’nde devam eden çalışmalardan belediyenin yaptığı ödemelere, 18 uygulamalarından önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalara kadar birçok konuya açıklık getirdi.

 

Pazarcı Mahallesi’nde başlatılan hizmet seferberliğinin tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, bir aksilik çıkmazsa 15 gün içerisinde değişikliğin görüleceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi’nin iş makinesi desteğiyle hizmet hamlesini başlattıklarına değinen Yılmaz, ikili ilişkilerin öneminden bahsetti.  Pazarcı Mahallesi’nde yaklaşık 30 iş makinesiyle çalışmaların devam ettiğini kaydeden Yılmaz, “İmar yollarının tamamını açacağız. Okulların etrafına çeki düzen vereceğiz. Çamurdan kurtaracağız. Hepsinden önemlisi Pazarcı Mahallesi’nde her yıl sel baskınları oluyormuş. Bu sel baskınlarını bitirelim istiyoruz.  Yağmur suyu hattının bir kısmını döşedik, bir kısmını yeni döşeyeceğiz. Gazipaşa Anaokulu etrafına parke döşüyoruz. Hendeklere köprüler yapıyoruz. Hava şartları müsaade ederse 15 gün içerisinde burada ciddi değişiklik olacağını düşünüyorum” dedi.

 

PAZARCI’YA HERKESİN YOLU DÜŞÜYOR

 

Pazarcı Mahallesi’ne ilçede yaşayan herkesin bir şekilde yolunun düştüğüne değinen Belediye Başkanı Yılmaz,  “Gazipaşa’da yaşayan herkes bir şekilde Pazarcı Mahallesi’ne gidiyor. Kimi düğüne gidiyor, kimi torununu-çocuğunu kreşe götürüyor, öğrencilerimiz liseye, ortaokula gidiyor.  Bu mahalleye yatırım yapalım, bir şehir görünümü kazandıralım istedim. Çünkü buranın prestijli bir mahallesi olacağına inanıyorum. Ayrıca nüfusun en fazla olduğu mahalle” diye konuştu. Pazarcıdaki çalışmaların tamamlanmasının ardından yarım kalan işlerin devam edeceğine dikkat çeken Yılmaz, “Pazarcı’da işlerimizi yoluna koyduktan sonra Yeni Mahalle’deki Sümbül Sokak’ta çalışmalarımıza devam edeceğiz. Başka mahallelerde yapmamız gereken işler var. Oralara tekrar döneceğiz.

 

ASFALT BAHARA

 

Pazarcı’da asfaltı bahar aylarında dökeceğiz. Hem yolar otursun hem de kış günü asfalt dökmenin çok doğru olmadığını düşünüyoruz. Sathi kaplama yapacağız bir kısım yerlere, bir kısım yerleri parke taşıyla döşeyeceğiz. Pazarcı’da bazı yerleri baypas etme fikrindeyim. Bakılardan gelen Bostanlar Köprüsünden direkt karşıya geçilsin, oradaki trafiği dağıtalım istiyorum. Bir diğer amacım da denize giden bulvarda trafik çok yoğun. Arka caddeleri de açarsak,  oradaki trafiğin azalacağını düşünüyoruz” dedi.

 

23 İŞÇİ İLE 11 EMEKLİNİN

TAZMİNATLARI ÖDENDİ

 

Belediye Başkanı Yılmaz, önceki dönemde işten atılan 52 işçiden belediyede yeniden çalışmaya başlayan 19 işçiyle göreve dönmeyeceğini söyleyen 4 işçinin tazminatlarının ödendiğini, belediyeden alacaklarının kalmadığını söyledi.  Başkan Yılmaz, ayrıca belediyeden emekli olan 11 kişinin de emekli ikramiyelerinin ödendiğini kaydetti.  Toplamda 23 işçi ile 11 emeklinin tazminatlarının ödendiğine işaret eden Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Bugün itibariyle daha önceden görevine son verilen 52 işçiden, belediyemizde tekrar göreve başlayan hiçbir arkadaşın alacağı kalmamıştır. Hepsinin ikramiyesini, tazminatını ödedik. Onun dışında ‘Ben göreve başlamak istemiyorum. Bana şu kadar tazminat verirseniz davamdan vazgeçiyorum’ diyen 4 arkadaşınkini de bitirdim. Bizden önce emekli olan arkadaşların emekli ikramiyelerinin tamamı ödendi. Yeni emekli olan birkaç arkadaşımız var onlara da bir harçlık verdik ama daha bitmedi. Toplamda 1 milyon 143 bin lira işçilerimize ödeme yaptık. Ben istiyorum ki belediyemizin emekçilerle hiçbir sorunu kalmasın.  Haklarını verelim. Mağdur etmeyelim. O nedenle bu kadar iş güç, borç yükü altında onarı da kapattık. Yeni emekliler olacaktır, tazminat talebinde olanlar çıkacaktır. Onları da ödeyeceğiz. Kimsenin hakkı kalmasın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ESNAFA 1 MİLYON

 

Belediyenin esnafa olan borcunu da kapatmak için çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, vergilerden alınan 1 milyon 800 bin lira civarında parayı esnafa dağıttıklarını söyledi. Esnafa olan borçları yakından takip ettiğine değinen Yılmaz, “Sürekli olarak kim ne kadar alacaklı onu takip ediyorum. Herkese imkânlar ölçüsünde para vermeye çalışıyorum. Bu ay emlak ayı olması nedeniyle gelirimiz var. 1 milyon 800 bin lira civarında esnafa para dağıtıyorum. Aşağı yukarı emlaktan topladığım bütün parayı alacaklılara dağıtıyorum” dedi.

 

MALİ DİSİPLİN OLUŞTURULUYOR

 

Gazipaşa Belediyesi’nde bir mali disiplin oluşturmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, “Şuanda bir mali disiplin yaratma çabası içindeyiz. Belediye Başkan Yardımcım Adem Kaya ve avukatımı Konya’ya gönderdim. 1 haftadır orada çalışıyorlar.  Hangi dosya açık, hangi dosya kapalı, kaç para ödedik, kaç para ödeyeceğiz. Onun tespiti için arkadaşlarımız Konya’da çalışıyor. Ödenen dosyaları sistemden düşürtüp, icra takiplerini kaldırtıp, elimizde net veri olsun istiyoruz. Hesaplarımız üstündeki hacizleri kaldırmaya, blokeleri kaldırmaya çalışıyoruz. Ben istiyorum ki bloke koyan kişilerin borcu kapandıysa,  sıradakine ödeme yapalım boşu boşuna faiz ödemeyelim. Yakında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve maliye borçlarını da net bir şekilde çıkartıp, onları da ödeme planı dâhilinde ödemeye başlayacağız” diye konuştu.

 

18 UYGULAMASI ENCÜMEN’DEN GEÇTİ

 

Selinus ve Kâhyalar Sahili’nin 18 uygulamasının Belediye Encümeni’nden geçtiğini söyleyen Yılmaz, “Selinus’un ve Kahyalar’ın 18 uygulamalarını Encümen’den geçirdik. Antalya’da incelendikten sonra askıya çıkartacağız. Bir itiraz olmaz ya da dava açılmazsa 2-3 ay sonra oraların 18’leri de bitmiş olur. İtirazları değerlendireceğiz, dava açılırsa dava sonucuna bakacağız. Ona göre yolumuza devam edeceğiz. Şuanda Selinus’un tamamı, Kahyalar’ın da bir bölümünün 18 uygulamaları için düğmeye bastık. Çalışmalarımız belli bir aşamaya geldi” dedi.

 

Belediye olarak kış döneminde sahil bölgesinde çalışacaklarını aktaran Belediye Başkanı Yılmaz, “Doğuda 2-3 köy kaldı. Onların da hızlı bir şekilde yol çalışmalarını bitireceğiz. Arkasından Kahyalar bölgesine geçeceğiz. Kış döneminde mümkün olduğunca sahil bölgesinde çalışacağız. Artık kendi betonumuzu kendimiz üreteceğiz. Ürettiğimiz betonu miksere koyup, köylerde rampa olan yerlerde kendi betonumuzu kullanacağız.  Mevcut parke fabrikasına bir takım ilaveler yaparak kendi betonumuzu üretebileceğimiz düşüncesindeyiz. İzmir’den firma elemanları geldi, çalışmalar başladı” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —