MUTLU SON

Pazarcı Mahallesi’nde bir GSM şirketi tarafından kurulmaya başlanılan baz istasyonu, Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi. Sürecin başından beri istasyona itiraz eden mahalle sakinleri, kararı sevinçle

GÜNDEM 28.11.2019 12:36:59 0
MUTLU SON

GAZİPAŞA’DA Pazarcı Mahallesi Bostanlar Sokak 876 ada 9 Parsele kurulmak istenen baz istasyonu Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi. Baz istasyonuna karşı çıkan ve istasyonun kurulmasına engel olmak için binlerce imza toplayan mahalle halkı amacına ulaştı. Yerleşim yeri içinde bulunan ve yakın çevresinde anaokulu, spor kompleksi ve kültür merkezi inşaatı bulunan baz istasyonu, 3194 sayılı yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle dün saat 15.00’te, zabıta ekiplerince tutanak tutularak mühürlendi. İstasyonun mühürlendiği alanda toplanan mahalle sakinleri kararı sevinçle karşıladı. Mahalle sakinlerini, CHP Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Avukat Onur Demir, AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Nebibe Uysal ve Mahalle Muhtarı Mehmet Tuncel yalnız bırakmadı.

 

“BİRLİKTE BAŞARDIK”

 

Kurulması planlanan baz istasyonuna karşı mahalle halkı ile birlikte hareket ettiklerini dile getiren Pazarcı Mahalle Muhtarı Mehmet Tuncel, “Birlikte tepki verdik, birlikte savaştık, birlikte kazandık. Bu yolda yılmadan bizimle birlikte hareket eden mahalle sakinlerine, siyasi parti temsilcilerine, Gazipaşa Belediyesi’ne, belediye meclis üyelerine, basın mensuplarına ve bize yardımcı olan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

“BU YAPI 3194 SAYILI YASAYA AYKIRIDIR”

 

Pazarcı’da yapılması planlanan baz istasyonu ile ilgili bir takım usulsüzlükleri tespit eden ve istasyona mühür vurulmasında emeği olan CHP Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Avukat Onur Demir, Bakanlığın yakın bir tarihte Danıştay’ın iptal ettiği maddeleri yönetmelikten çıkardığını belirtti. GSM şirketi tarafından yapımına başlanılan baz istasyonu için yapı ruhsatı şartı arandığı dile getiren Demir, “konuyla ilgili gerekli çalışmalarımı yaptım. Yatığımız çalışma neticesinde, Danıştay’ın yaptığı son değişiklikte betonarme ve kule tipi baz istasyonlarında yapı ruhsatı arandığını tespit ettik. Bunun üzerine belediyeye başvuru yaptık ve resen belediye bu yapıyı mühürledi. Yapılan bu yapı 3194 sayılı yasaya aykırıdır. Bu sebeple de mühür vurulmuştur. Başkanımızın da bu konuda hassasiyeti mevcuttu. Bundan sonra yıkım için süre verilecek. Belediyenin usul işlemleri var. Yıkılmadığı takdirde belediye kendisi bu işlemi yapacaktır. Bu sürece destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“MAHALLE OLARAK ÇOK MUTLUYUZ”

 

Sürecin başından beri takipçisi olan ve mahalle halkını baz istasyonuna karşı örgütleyen Emekli Öğretmen Uğur Yetkin, istasyonun mühürlenmesini sevinçle karşıladıklarını söyledi. Yetkin, “Buraya baz istasyonu yapılacağını öğrendikten sonra küçük bir araştırma yaptık. Yönetmeliklere uygun olduğu söyledi. Biz bunun insan sağlığına, vicdana ve insan hukukuna ve ahlaka aykırı olduğunu söyledik. Bütün mahalleli bu konuda bir direniş gösterdik. Bu mücadelemizden etkilenen avukatımız Onur Demir, yasal yollarını araştırdı ve bize dün bu sevindirici haberi verdi. Bugün de sağ olsun belediye geldi bu yapıya mühür vurdu. Mahalle olarak çok mutluyuz. Bize mücadelemizde yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

“HUZURUMUZ KALMADI”

 

Baz istasyonunun mühürlenmesine çok sevinen mahalleli Hacer Tuncer “Evimin dibinde bu istasyonu istemiyorum. Çocuklarım kanser olmak istemiyorum diye kaç gün boyunca ağladı. Bizim hiç huzurumuz kalmadı. Boş dağlarda yerler varken kesinlikle buraya yapılmasını istemiyorum. Şu anda istasyon mühürlendi. Çocuklarım günlerdir rahat uyuyamıyordu.  Çok sevinçliyiz şuanda. Herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

 

“HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN”

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise, “Yaptığımız araştırmalar sonucu Pazarcı Mahallesi’nde kurulması planlanan baz istasyonun yasaya ve yönetmeliğe aykırı olduğu tespitini yaptık. Mahalle halkı bu yapıdan birçok kez değişik platformlarda rahatsızlıklarını dile getirmiş ve bu konuda eylem yapmışlardır.  Mahalle halkının bu hassasiyetini de gözeterek konu hakkında yaptığımız araştırmalar sonucunda yapının mühürlenmesi kararı aldık. Gazipaşa’ya ve Pazarcı Mahalle Halkına hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.