Tarih: 28.11.2019 12:28

MÜZAKERE TEKNİKLERİ ANLATILDI

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) çatısı altında eğitim faaliyetlerini yürüten ATSO Akademi tarafından Gazipaşa’da  ‘Müzakere Teknikleri’ eğitimi verildi.  Gazipaşa Öğretmenevi’nde dün 13.30-16.30 saatleri arasında Fatma Kocabörek Açıl tarafından verilen eğitime, Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü Tan Doğan, ATSO Gazipaşa Şubesi Temsilcisi Gökhan Yılmaz, ATSO üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı.

 

“SÜREKLİ MÜZAKERE İÇERİSİNDEYİZ”

 

Müzakerenin hayatın en başından itibaren başlayan bir süreç olduğuna dikkat çeken Fatma Kocabörek Açıl, “Müzakere hayatımızın en başından itibaren başlayan bir süreçtir. Doğan bir bebeğimiz veya çocuğumuz istediğini almak için ağlar. İlk öğrendiği şeyler ağlayarak karşı taraftan anne- babası ya da bakıcısından istediğini almak. Yaş büyüdükçe etrafındaki herkes onu kırmamak, üzmemek adına istediğini elde etmesi için yardımcı oluyor. Küçükler bağıra bağıra istediğini alıyor. Ulaşmak istediğini kendince, bildiğince uğraşıp elde ediyor. Aslında bizim de yaptığımız bu. Eşimizle, arkadaşımızla,  annemizle, babamızla, öğretmenimizle sürekli bir müzakere içindeyiz. İstediğimiz şeyi almak için ikna çabasındayız” dedi.

 

KATILIMCILARA BELGE

 

İş yaşamında karşılaşılan sorunların üstesinden gelmek ve başarıya ulaşmak için hangi konuda, kiminle ne tür bir diyaloga girilmesi, nelerden kaçınılması gerektiğini aktaran Açıl, bu müzakerelerde uygulanması gereken yöntem ve taktikleri öğrenmek, karşılaşılan sorunları çözmek için karşı tarafı tanımak ve yapılan müzakerelerde uzlaşmaya varabilmenin yöntemlerini anlattı.  Eğitim sonunda katılımcılara belge verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —