Tarih: 27.11.2019 07:57

%99 MÜHÜRLENECEK

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’NIN Pazarcı Mahallesi’nde bir GSM şirketi tarafından kurulmaya başlanılan baz istasyonuyla ilgili beklenen haber geldi. Mahalle sakinlerini tedirgin eden baz istasyonuyla ilgili sevindiren gelişmeyi CHP’li Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Avukat Onur Demir açıkladı. Pazarcı Mahallesi’nde yapımı başlanılan kule şeklindeki baz istasyonuna belediye tarafından verilen yapı ruhsatı şartı arandığı tespit edildi.  Konuyla ilgili açıklama yapan Av. Onur Demir “Yaptığımız çalışma neticesinde kule şeklinde yapılması planlanan baz istasyonun kanuna aykırı olduğunun tespitini yaptık. Danıştay 6. Dairesinin 2018/9629 sayılı kararı ile yönetmeliğin 62. maddesinin 1.,2., 3. fıkrasının yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiş. Bunun üzerine,  25 Temmuz 2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan,  Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik resmi gazetede yayımlanmış. Burada 62’nci maddenin birinci ve ikinci fıkrasında yer alan ‘ruhsat alınmadan’  ibareleri ile üçüncü fıkrasında yer alan  ‘imar planı aranmaksızın ibaresi’ yürürlülükten kaldırılmış. Burada betonarme ve kule tipi olanlar hariç yapı ruhsatı aranmaz ibaresi yer almış” dedi.

 

DANIŞTAY’IN KARARI AÇIK

 

Betonarme ve kule tipi baz istasyonlarında yapı ruhsatı arandığına dikkat çeken Av. Onur Demir, “Burada artık sorumlu belediye. Yapı ruhsatı aranmayacak olanlar sadece, bir buçuk metreyi geçmeyecek olan antenler. Betonarme ve kule tipi olanlarda yapı ruhsatı, 3194 sayılı imar kanunundaki olması gereken tüm belgeler aranacak. Belediyeye yarın tekrar başvuru yapılacak. Yüzde doksan dokuz burayı mühürleyeceğiz. Resmi gazetedeki yönetmelik ve Danıştay’ın kararı açıktır” diye konuştu.

 

“MAHALLE SAKİNLERİMİZ ARTIK RAHAT BİR NEFES ALABİLİR”

 

Gazipaşa Pazarcı Muhtarı Mehmet Tuncel, “Mahalle sakinlerinin tepkisine rağmen yapımı başlanılan ve geçtiğimiz hafta evrak eksikliği nedeniyle durdurulan baz istasyonuyla ilgili çalışmalarımız devam etti. Yapılan araştırmalar neticesinde kule şeklindeki baz istasyonlarında yapı ruhsatı arandığı ortaya çıktı. Bize yardımcı olan Av. Onur Demir’e ve herkese teşekkür ediyorum.  Belediyemizin yerleşim yerinin ortasına kurulan baz istasyonuna yapı ruhsatı vermeyeceğini düşünüyorum.  Mahalle sakinlerimiz artık rahat bir nefes alabilir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —